فعال حقوق کودک /فعال حقوق جوان دانشجو /عضو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران /عضو شبکه مدافعین حقوق بشر
فعال حقوق کودک /فعال حقوق جوان دانشجو /عضو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران /عضو شبکه مدافعین حقوق ب
۱۳۹۷ شهریور ۸, پنجشنبه
فيلم/ صحبتهای تکاندهنده یک دختر هموطن زلزله زده از قصرشیرین در استان کرمانشاه و وضعیت وخیم وآنها بعد از۱۰ ماه از زلزله
اين در حاليست که جمهوری اسلامی ۳۰هزار واحد مسکونی در سوریه می سازد!
۱۳۹۷ شهریور ۶, سهشنبه
حکایت قانونی که مادران را به حاشیه میراند
کودک از رنج بیماری به خود میپیچد؛ اما نگاه مادر به برگه رضایت نامه برای ادامه روند درمان دوخته شده که امکان امضای آن را ندارد. پدر کودک در بیمارستان حاضر نیست و مادر براساس قانون نمیتواند برای آغاز روند درمان فرزندش اجازهای صادر کند.
به گزارش ایسنا، طبق ماده ۴۹۵ قانون مجازات اسلامی در مواردی که امکان اخذ رضایت از بیمار ممکن نباشد، باید از “ولی” او تحصیل برائت شود. تبصره دو این ماده هم میگوید “ولی” بیمار اعم از “ولی خاص” است مانند پدر و ولی عام که مقام رهبری است. در موارد فقدان یا عدم دسترسی به ولی خاص، رییس قوه قضاییه با استحضار رهبری و تفویض اختیار به دادستانهای مربوطه میتواند این رضایت را ارائه دهد. بنابراین طبق حکم قانون اگر کودکی نیاز به اقدام درمانی داشته باشد، تنها پدرش و بعد از آن ولی عام او میتوانند رضایت به درمان دهند و رضایت مادر در این زمینه تاثیری ندارد. بر همین اساس برخی از صاحب نظران و فعالان حقوق زن معتقدند این قوانین با فرهنگ و عرف جامعه کنونی، توانمندیها، سطح تحصیلات مادران و توجه بیشتر آنان به حقوق کودک همخوانی و همپوشانی ندارد.
ازدواج خانم کوچولوها در یزد زیاد شده؟
پس از انتشار اخباری مبنی بر افزایش ازدواج یزدیها در سنین پایین، این نگرانی و سئوال در اذهان عمومی به وجود آمده که علت افزایش این نوع ازدواجها در استانی که با افزایش میانگین سن ازدواج مواجه است، چیست؟ به ویژه این که کارشناسان و مشاوران خانواده معتقدند که اغلب ازدواجهای سنین پایین موفقیتآمیز نخواهد بود.
بنبست رویاهای کودکانه
هر از گاهی از طریق اطرافیان، جراید یا فضای مجازی خبرهایی مبنی بر ازدواج دختران و پسرانی در سن پایین دریافت میکنیم که ممکن است مورد تعجب و انتقاد ما نیز قرار گیرد.
به گزارش ایسنا، ازدواج زودهنگام عبارتست از هر ازدواجی که در سنین زیر ١٨ سالگی صورت گرفته، در حالیکه دختر از نظر جسمی، فیزیولوژیکی و روانی برای ازدواج و فرزندآوری آماده نیست و به گفته کارشناسان خانواده دوران عدم ثبات و پختگی فرد است.
۱۳۹۷ شهریور ۴, یکشنبه
کاهش سن تجربهکنندگان مخدر «گل» / افزایش نرخ ارز تاثیری در قیمت موادمخدر نداشت
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر ضمن اعلام ورود سالانه ۱۷۰۰۰ معتاد به ۹۰ سرپناه شبانه (شلترها) از تغییر نحوه نظارت بر مراکز ترک و درمان اعتیاد تا پایان امسال خبر داد و گفت: پایش درمان و نظارت بر مراکز درمانی به صورت علمی در دستور کار کمیتههای علمی قرار گرفته است و تا پایان شهریورماه دستورالعملهای مربوطه برای اصلاح این موارد در نظر گرفته می شود و به این ترتیب تا پایان سال شاهد تغییرات جدید در نحوه نظارت بر مراکز درمان اعتیاد خواهیم بود.
به گزارش ایسنا، پرویز افشار در نشست خبری امروز که به مناسبت هفته دولت برگزار شد، با اشاره به برنامه مشترک این ستاد با وزارت ورزش و جوانان در حوزه تجهیز خانههای ورزش روستایی، اظهار کرد: در سال ۹۷ نسبت به مدت مشابه دو سال گذشته تجهیز خانههای ورزش روستایی رشد بسیار بالایی داشته است و در حال حاضر استانی در کشور نداریم که از خانه های ورزش روستایی محروم باشد.
فيلم/ کودک ربایی عحیب در کرج؛ ماجرای مبهم گم شدن پرنیا شیروانی
https://www.youtube.com/watch?v=9xzBFiUbbtI
اعتراض به مرگ کودک ۱۳ ساله به دلیل اشتباه پزشکی در یزد: اعضای کادر پزشکی بیمارستان افشار برکنار میشوند
مرگ یک کودک ۱۳ ساله یزدی در بیمارستان افشار یزد موجب تجمع اعتراضی خانواده و جمعی از مردم این شهر مقابل بیمارستان شد. به گزارش رسانهها زهرا کریمی پنجشنبه دوم شهریور «به طرز مشکوکی» در مرکز اورژانش و فوریتهای پزشکی این بیمارستان فوت کرد. پدر این کودک به باشگاه خبرنگاران گفته که چهارشنبه دخترش را به بیمارستان آورده، «کادر اورژانس با احتمال وجود آپاندیس دو نوبت آرامبخش به او تزریق کردند و حدود ساعت ۸ صبح پنجشنبه دخترش از حال رفت و پس از انتقال به اتاق احیا به طرز مشکوکی فوت شد.». به دنبال این اتفاق خانواده و جمعی از مردم یزد مقابل بیمارستان تجمع کردند و خواستار پاسخگویی مسئولین و استعفاء رئیس بیمارستان شدند. نوری شادکام معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی «شهید صدوقی» یزد امروز یکشنبه ۵ شهریور به خبرنگاران گفته که پس از بازبینی دوربینهای مداربسته مشخص شده کادر پزشکی «میتوانست بهتر و دقیقتر در مورد این بیمار هم در بحث تشخیص و هم درمان عمل کند». او همچنین از تغییرات کادر پزشکی این بیمارستان خبر داده و گفته «برای جلوگیری از تکرار موارد مشابه، تغییرات ساختاری در اورژانس افشار اعمال و جابجاییهایی در سطح سرپرست اورژانس، پزشکان و پرسنل انجام داد»
۱۳۹۷ مرداد ۳۰, سهشنبه
گزارش مرکز پژوهشهای مجلس درخصوص ازدواج دختران در سنین پایین
دفتر مطالعات فرهنگی مرکز پژوهشهای مجلس طی گزارشی به بررسی وضعیت موجود و ابعاد مسئله ازدواج دختران در سنین پایین پرداخته که نشان میدهد بدون در نظر گرفتن ازدواجهای ثبت نشده در سالهای ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۵ از ۴.۹ تا ۵.۶ درصد (حدود ۴۰ هزار) از کل ازدواجهای ثبت شده در کشور در گروه سنی ۱۰ تا ۱۴ ساله بوده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایسنا، دفتر مطالعات فرهنگی مرکز پژوهشهای مجلس وضعیت موجود و ابعاد مسئله ازدواج دختران در سنین پایین را مورد ارزیابی قرار داد.
سایه سنگین طوفان و خشکسالی بر مردم سیستان عمق خشکسالی در منطقه سیستان فراتر از یک زلزله
خشکسالی معضلی برای سیستان که حالا زندگی مردم این دیار با آن گره ایی کور خورده است و اکنون مردم سیستان چشم امید به باز شدن این گره کور دارند. منطقه سیستان(زابل) از جمله مناطقی است که با دارا بودن آب و هوای گرم و خشک، همواره پدیده های طبیعی سیل و خشکسالی به وفور در آن دیده شده است و ساکنان آن خسارات بسیار زیادی را متحمل شده اند.
به گزارش ایسنا- عامل اصلی مهاجرت ساکنان سیستان کاهش نزولات جوی و خشک شدن چاه های موجود در منطقه است.خشک شدن دریاچه هامون نیز طی چند سال اخیر در روند افزایش مهاجرت نقش به سزایی داشته است.
اعترافات دردناک دختر ۱۴ سالهای که در سرویس بهداشتی زایمان کرد
باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: اعترافات دردناک دختر ۱۴ سالهای که در سرویس بهداشتی زایمان کرد و نوزاد را کشت.
پدرم خیلی زود به سوی خلاف کشیده شد و به مصرف مواد مخدر روی آورد. پس از آن هم با مادر من ازدواج کرد ولی دست از خلافکاری هایش برنداشت تا این که 16سال قبل زمانی که من 2 ساله بودم طی یک درگیری در مجلس عروسی دستش به خون آلوده شد و به چنگ قانون افتاد.
گزارش صوتی جلسه سخنرانی اعضای کمیته دفاع از حقوق کودک و نوجوان در تاریخ ؛۱۷اگوست 2018
http://seda-tasvir.bashariyat.org/?p=9360
۱۳۹۷ مرداد ۲۹, دوشنبه
۱۳۹۷ مرداد ۲۷, شنبه
ثبت ۹۷۰ مورد ازدواج دختران کمتر از ۱۸ سال در کردستان
مدیرکل ثبت احوال کردستان گفت: از ۴ هزار و ۵۲۰ وقایع ازدواج ثبت شده در استان در ۴ ماهه سالجاری ۹۷۰ مورد معادل ۲۱ درصد زنان کمتر از ۱۸ سال و در آقایان هم ۳۶ مورد معادل ۸ دهم درصد کمتر از ۱۸ سال داشتهاند.
حسن صومی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: در چهار ماهه نخست سال جاری ۴ هزار و ۵۲۰ واقعه ازدواج در استان ثبت شده است که ۳ هزار و ۴۹۸ مورد شهری و ۲۲ مورد روستایی بوده است.
وی افزود: این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۱۱ درصد کاهش داشته است که البته در این زمینه باید به تاثیر عواملی نظیر گردش ماههای قمری اشاره کرد و این مهم را مورد توجه قرار داد که آمارهای ازدواج در دورههای زمانی کمتر از یکسال با مدت مشابه سال قبل لزوما بیان کننده سیر تحولات این رویداد نیست.
مدیرکل ثبت احوال کردستان عنوان کرد: میانگین سن ازدواج آقایان ۲۹.۲۲ و در خانمها نیز ۲۴.۷۴ سال بوده و بیشترین میزان ازدواج بر اساس نرخ جمعیت مربوط به شهرستان قروه و کمترین نیز مربوط به شهرستان بانه بوده است.
وی تصریح کرد: از مجموع وقایع ازدواج ثبت شده در استان در ۴ ماهه سالجاری ۹۷۰ مورد معادل ۲۱ درصد زنان کمتر از ۱۸ سال و در آقایان هم ۳۶ مورد معادل ۸ دهم درصد کمتر از ۱۸ سال بودهاند.
صومی ادامه داد: بر اساس گزارش تا تاریخ ثبت ۱۵ مرداد ۹۷ بر مبنای وقوع، از ۹۷۰ مورد ۶۵۹ مورد شهری و ۳۱۱ مورد نیز روستایی بوده است.
وی همچنین در خصوص آمار طلاق در ۴ ماهه نخست سال نیز اعلام کرد: در این مدت همچنین هزار و ۱۸۱ مورد طلاق ثبت شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۰ درصد کاهش داشته است.
مدیرکل ثبت احوال کردستان اعلام کرد: از این تعداد ۹۸ مورد زنان و ۳ مورد نیز مردان ۱۸ سال و کمتر از ۱۸ سال بودهاند.
وی تصریح کرد: از هزار و ۱۸۱ مورد طلاق ثبت شده در سال جاری ۱۸.۹ درصد دوام ازدواجشان کمتر از یکسال و در مجموع ۵۵ درصد از طلاقها مربوط به ۵ سال اول زندگی است.
صومی با اشاره به اینکه قروه بیشترین و بانه و سروآباد نیز کمترین میزان طلاق را داشتهاند، خاطرنشان کرد: میانگین سن طلاق در مردان ۳۴.۸ و در زنان ۲۹.۹۰ سال است.
کاهش سن مصرف مواد مخدر به ۱۱ سال!
یک عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به کاهش سن مصرف مواد مخدر به ۱۱ سال از نبود آموزشهای پیشگیرانه در مدارس انتقاد کرد.
به گزارش ایسنا، حسن لطفی در گفتوگو با «خانه ملت» نسبت به کاهش سن مصرف مواد مخدر به ۱۱ سال و افزایش تمایل دانشآموزان به مصرف هشدار داد و گفت: متاسفانه تاکنون راهکارهای مسئولان برای جلوگیری از گرایش نوجوانان و جوانان به سمت مصرف مواد مخدر کارآمد نبوده و کاهش سن مصرف مواد مخدر نیز نشانه عدم موفقیت سیاستهای مبارزه با مواد مخدر است.
نماینده مردم رزن در مجلس شورای اسلامی با یادآوری افزایش میل به مصرف مواد دخانی و مخدر در میان دانشآموزان، افزود: متاسفانه ارائه آموزشهای پیشگیرانه در تمامی مقاطع تحصیلی به دانشآموزان که میتواند عاملی موثر در پیشگیری از گرایش دانشآموزان به سمت مصرف مواد مخدر باشد، مغفول مانده است.
وجود 22 نوع مدرسه در کشور/ تبعیض و ایجاد نظام طبقاتی نتیجه جداسازی دانش آموزان
یک استاد دانشگاه با بیان اینکه نظام آموزشی کشور سرتاپا تبعیض است و این تبعیض برای همه دانشآموزان وجود دارد، گفت: جداسازی دانش آموزان در انواع مدارس، مادر تبعیض هاست.
به گزارش ایسنا، علی اصغر جویباری با اشاره به چالشهای عدالت آموزشی اظهار کرد: وضعیت آموزش و پرورش ما به لحاظ عدالت آموزشی بسیار نگران کننده است. نقطه مقابل عدالت آموزشی، محرومیت و تبعیض آموزشی است.
وی افزود: در کشور ما آموزش و پرورش یک مسئله ملی نیست و از آنجا که زیرساختهای توسعه را فراهم میکند باید دغدغه اصلی مردم و اداره کنندگان کشور باشد اما در عمل اینگونه نیست.
۱۳۹۷ مرداد ۲۵, پنجشنبه
مرگ یک کودک کار به علت تصادف در ماهشهر
یک کودک کار ۶ ساله به علت تصادف جادهای فوت کرد.
عباس عطایی (رییس پزشک قانونی بندر ماهشهر) در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، از فوت کودکی ۶ ساله به نام حیدر عسکراوی به علت تصادف جادهای خبر داد.
این کودک که از اهالى شهرک طالقانى(کوره) بندر ماهشهر است؛ با دو برادرش درحال جمع آوری کارتن و پلاستیک بوده که بر اثر تصادف با اتوبوس در جاده ماهشهر جان خود را از دست داد.
زندگی ما را دور انداخته
تق تق، صدای جوشکاری، چکشکاری، دریلکاری… صداهای درهم و برهمی که در کوچه باریک و خلوت و خاکی میپیچد؛ وهمآلود وعجیب. زیر تیغ آفتاب باید مسیری نسبتاً طولانی را بپیمایی. کوچه پر است از کارگاههای کوچک صنعتی و کارخانه. مسیر جوری است که فکر نمیکنی در انتهای آن زندگی جریان داشته باشد اما این طور نیست و در انتهای همین کوچه و در کارخانهای متروکه، پنج خانواده زندگی میک
ایران آنلاین / در «فرونآباد» شهرستان پاکدشت در 20 کیلومتری تهران هستم. کنار ساکنان بیشناسنامه و بلوچ کارخانه. بجز تک و توکی که شناسنامه دارند، بیشترشان محروم از هر برگه هویتی هستند. مشکلاتشان یکی دو تا نیست؛ از فقر و بیپولی و استفاده از آب شور گرفته تا بیحمامی و مشکلات ریز و درشت دیگر. خودشان میگویند در پاکدشت معمولاً کمتر کسی بیکار میماند. آنقدر کارخانه، کارگاه و کوره آجرپزی اطرافش هست که زن و مرد و بچه و بزرگسال میتوانند کار کنند. شغلهایی که شاید تصورش را هم نکنیم. مددکاری که همراهیام میکند، درباره زندگی این چند خانواده میگوید: «اوایل میترسیدند بگویند بلوچند و خودشان را افغان معرفی میکردند؛ حتی کسی که شناسنامه داشت، میترسید بگوید شناسنامه دارد.»
دستور بازداشت کودک آزار مرندی صادر شد
تبریز – ایرنا – رئیس دادگستری شهرستان مرند اعلام کرد: پدر کودک آزار مرندی شناسایی و دستور بازداشت وی صادر شده است.
سیف الله زارع زاده روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: از شب گذشته که این خبر منتشر شده است، دستورات قضایی اکید از طرف مرجع قضایی برای همکاران ضابط قضایی صادر شده است.
وی با بیان اینکه پدر کودک آزار اهالی یکی از روستاهای شهرستان است، افزود: ماموران از بدو اطلاع قضایی وارد عمل شده اند و تلاش برای دستگیری متهم همچنان با شدت ادامه دارد.
۱۳۹۷ مرداد ۲۴, چهارشنبه
تجاوز، پهنه ای به وسعت بی قانونی/ اندیشه جعفری
کلاس اول دبستان من با یک مقنعه کج وکوله که حتی به اندازه ای عقب نمی رفت تا بتوانم از گوشه های آن سمت چپ و راستم را ببینم، گذشت. چه داخل مدرسه و چه در راهش، وضع همین بود. هر وقت می خواستم به چپ و راستم نگاه کنم، باید گردنم را کامل به همان سمت می چرخاندم تا آن را ببینم. اوایل برایم شبیه بازی بود. هر وقت مقنعه را سرم می کردم یاد تونل هایی که با ماشین دایی ام و در مسافرت وارد آن می شدیم، می افتادم. پیش خودم فکر می کردم من با خودم یک تونل دارم که آن را همه جا می برم. یا شاید جغدم یا آدم آهنی که گردنش را باید زیاد بچرخاند تا بتواند همه جا را ببیند. و این ها همه برای یک دختر ۶ ساله نشانه های خوب و جالبی بود. یک بار پدرم به من گفت: «خب برگشتنی از مدرسه مقنعه ات را دربیار تا راحت ببینی». بعد به خواهرم گفت: «با این مقنعه از خیابان که رد می شود، ممکن است با ماشین تصادف کند». بدو بدو گفتم: «مواظبم! تازه خانم ناظم مون سرصف گفته هرکی تو راه مدرسه مقنعه اش رو دربیاره ما می فهمیم. فکر نکنید از مدرسه درمی آیید هرکاری می خواین می تونین انجام بدید. ما بازرس داریم که تا دم در خونه دنبالتون میاد. اگه کسی مقنعه اش رو دربیاره، اگر کسی دکمه مانتوش رو باز کنه، اگه کسی رو مقنعه اش کلاه پشمی بپوشه که معلوم نشه زیرش مقنعه است، ما می فهمیم. فرداش که بیاد مدرسه پرونده اش رو می دیم زیر بغلش. یه مهر هم می زنیم روش که دیگه هیچ جا ثبت نامش نکنن». پدرم زیر لب با اخم، چیزی گفت و من پیروزمندانه مشغول مرتب کردن کیف مدرسه ام برای فردا شدم. صبح در راه مدرسه تمام مدت این مزه پیروزی زیر زبان ام بود. روزی رویایی را در مدرسه داشتم. دو تا مهر هزار آفرین پای ریاضی و دیکته و یک تافی گاوی نرم در زنگ تفریح. در راه برگشت از مدرسه در بلوار عریضی که خانه را به مدرسه وصل می کرد، مشغول رد شدن از خیابان بودم. کمی به راست چرخیده بودم تا مواظب ماشین هایی باشم که از سمت راست به طرفم می آمدند و تونل مقنعه ام اجازه نمی داد آن ها را ببینم.
ازدواج ۳۵ دختربچه زیر ۱۳ سال در خنداب استان مرکزی
کارشناس مسئول مرکز بهداشت استان مرکزی با اشاره به ازدواج دختربچهها در روستاهای استان گفت که شهرستان خنداب در این زمینه نسبت به سایر شهرستانهای استان دارای شرایط ویژه است بهطوریکه در این شهرستان ۳۵ دختر زیر ۱۰ الی ۱۳ سال ازدواج کردهاند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایسنا، اکرم حمزه لوئیان در کارگروه تخصصی امور بانوان و خانواده که با دستور کار تبیین و تشریح وضعیت زنان روستایی در جهاد کشاورزی استان برگزار شد، با اشاره به اینکه یک سوم جمعیت زنان روستایی ۳۰ الی ۵۰ سال را دختران مجرد تشکیل می دهند، گفت: “علاوه بر کمیجان، شهرستان شازند بالاخص منطقه سربند بالغ بر هزار و ۸۶۵ دختر مجرد بالای ۳۰ سال دارد و سپس بر اساس اولویت شهرستان های اراک با هزار و ۵۰۵ نفر، خنداب با هزار و ۲۴۰ نفر بیشترین دختران مجرد را به خود اختصاص داده اند”.
نامادری پسر ۵ ساله بوکانی را با دندان پاره پاره کرد و کشت
نامادری در بوکان پس از آنکه بدن کودک ۵ ساله را با دندان پاره پاره کرد با جسم سختی به سر او زد که باعث مرگ مغزی شدن وی شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رکنا، هفدهم مردادماه امسال کودک ۵ ساله بوکانی در بیمارستان مهاباد در پی شکنجههای نامادری تسلیم مرگ شد.
عموی ژیوان در شرح این حادثه تلخ می گوید: “پس از آنکه محمدامین، پدر ژیوان از همسرش جدا شد ژیوان همراه پدر و مادرم، یعنی پدربزرگ و مادربزرگ خودش زندگی کرد. این ماجرا پنج سال طول کشید تا اینکه برادرم آذرماه سال گذشته با دختری از یکی از روستاهای اطراف بوکان آشنا شد که او هم در ازدواج اولش با شکست مواجه شده بود”.
وی ادامه داد: “زمانی که متوجه علاقه برادرم به آرزو شدیم برای او یک تاکسی خریدیم و یک خانه در اختیارش گذاشتیم تا بتواند زندگی جدیدش را در آرامش شروع کند، اما با این حال خودشان اصرار کردند که همراه پدر و مادرم زندگی کنند”.
قتل نوزاد سه ماهه در بخش کودکان
دو هفته پیش نوزادی سه روزه در بیمارستان جان خود را از دست می دهد. درپی این اتفاق پدر نوزاد به کلانتری مراجعه و شکایت کرده است.
شنیده ها حاکی از آن است که پرستار شیفت به علت گریه زیاد نوزاد در یکی از انگشتهای دستکش لاتکس، پنبه میگذارد و پس از ریختن مقداری قندآب آن را در دهان نوزاد قرار میدهد. دستکش پس از مدتی به دلیل مکیدن پاره شده و پنبه وارد دهان نوزاد شده و باعث خفگی نوزاد سه روزه میشود.
مادر نوزاد میگوید: دختر سه روزهام را به دلیل زردی در بیمارستان بستری کردیم. پرستار شیفت صبح خیلی کمک حالم بود. ورود مادران به اتاق بستری کودکان فقط برای شیر دادن به نوزاد ممکن بود و مادران هر سه ساعت یک بار برای شیر دادن به نوزاد وارد اتاق میشدند.
وی ادامه داد: وقتی وارد اتاق شدم، متوجه شدم کودکم نفس نمیکشد، پرستار را صدا کردم، اما مشغول بازی با گوشی همراهش بود. در همین حال شروع به جیغ زدن کردم که مرا از اتاق بیرون کردند و مسئول بخش بعد از گذشت زمانی مرا متهم کرد که نوزادم را با پتو خفه کرده ام، این در حالی است که من هیچ پتویی همراه خود نداشتم.
مادر افزود: تمام مسئولان بیمارستان سعی کردند مرا مقصر مرگ کودکم کنند، تا اینکه به کلانتری شکایت کردیم و نظام پزشکی ضمن تایید عمدی بودن مرگ کودکم در حال بررسی های بیشتر است.
وی با بیان اینکه دادگاه برای رای منتظر گزارش نظام پزشکی است، گفت: اتاق نوزادان مجهز به دوربین بود و دادگاه اعلام کرده است که اگر در بازه ای از زمان فیلم های دوربین پاک شده باشد؛ مسئولان بیمارستان باید پاسخگو باشند.
گفتنی است این حادثه در یکی از بیمارستان های شهر کرج واقع در استان البرز رخ داده و هنوز عامل مرگ نوزاد سه روزه به طور دقیق مشخص نشده است، برای اظهار نظرهای بیشتر منتظر رای نظام پزشکی هستیم.
۱۳۹۷ مرداد ۲۳, سهشنبه
انگشتهایت کو عبدالله جان؟
این نوشته، گزارشی است از روستاهای اطراف شهرری که نقص عضو کودکان مشغول به کار در کارگاهها موضوعی رایج است.
به گزارش ایسنا، روزنامه شهروند نوشت: «در روستای عباسآباد بچهها انگشت ندارند؛ نه همهشان، خیلیهایشان؛ در روستای عباسآباد، در جنوبشرقیترین جای شهرری، آنجا که سالهاست تعداد مهاجران افغانستانی و پاکستانیاش از ایرانیها بیشتر است و البته بچههای کارگرش هم، بچهها در کارگاهها کار میکنند، در کارگاههای چوب پردهسازی، هالوژنسازی، ابزار آلات و قابلمه درستکنی. آنها از صبح میروند در این کارگاهها دنبال یک لقمه نان میگردند و خیلی وقتها از خستگی همانجا خوابشان میبرد تا صبح فردا. خیلی وقتها از خستگی موقع کار خوابشان میبرد و انگشتهایشان را و مچ دستهایشان را زیر دستگاه جا میگذارند و وقتی به خودشان میآیند که خون همه جا را برداشته و لختهای از گوشت و استخوانهای نیمه از دستهایشان آویزان است.
کودکانی که زیر بار زباله خم شدند/ نیمی از درآمدشان را باج میدهند
میانگین سنی کودکان زباله گرد ۱۲ سال است و به طور متوسط این کودکان تا ۱۰ و نیم ساعت در روز کار می کنند.
به گزارش خبرنگار مهر، هنوز فراموشمان نشده خاطره ۲ کودکی که زنده زنده در یکی از گاراژهای تفکیک زباله سوختند. اسمشان را گذاشته بودند احد و صمد. همراه پدر ضایعات جمع می کردند. در یک روز زمستانی انفجار کپسول گاز در محل زباله ها جان این دو کودک را گرفت.
بعد از روایت تلخ این دو برادر ۷ و ۸ ساله، پژوهشی در خصوص کودکان زباله گرد انجام شد. کودکانی که نیروهای اصلی تفکیک زباله هستند. کنار هر مخزن زباله یکی از آنها تا کمر خم شده، این کودکان به طور میانگین ۱۰ و نیم ساعت در روز کار می کنند. برخی از آنها تا ۲۰ ساعت هم کار می کنند. کمرشان زیر بار زباله خم شده است و جسم کوچک شان پر از بیماری است.
افزایش ازدواج 14 سالهها در یزد/70 میلیون تومان هزینه مالی هر طلاق
معاون پیشگیری بهزیستی استان یزد گفت: ازدواج های واکنشی در سن 14 و 15 سال در یزد افزایش یافته است.
به گزارش ایسنا، دکتر محمدعلی صادقیپور در نشست خبری پویش ازدواج پایدار، گفت: در یزد دو ازدواج را بیشتر شاهد هستیم که شامل ازدواج در سن بالا 28 تا 30 سال است و ازدواج واکنشی در سن 14 و 15 سال که در خیلی از مردم از ترس بسیاری از مسائل یا متاسفانه به تبع برخی تبلیغات، ازدواجهای این سنین پیدا شده است.
۱۳۹۷ مرداد ۲۲, دوشنبه
کمک به خود بعد از مورد تجاوز قرار گرفتن/ شرر کنور تبریزی
تجاوز جنسی به انجام عمل جنسی و برقراری رابطه جنسی با فردی که مایل به آن نیست گفته می شود. البته در مورد کودکان زیر ۱۸ سال هرگونه برقراری رابطه جنسی توسط بزرگسالان یا فردی که دو سال از طرف دیگر بزرگ تر است، تجاوز تعریف می شود.
افرادی که مورد تجاوز قرار می گیرند، معمولاً این تجربه را وحشتناک ترین و آسیب زا ترین رخداد زندگی خود می دانند و اکثر قربانیان اگر مورد روان درمانی و حمایت قرار نگیرند، تا پایان عمر از عوارض آن در رنج خواهند بود.
مشکلات روانی پس از تجاوز را به طور کلی می توان در پنج مورد دسته بندی کرد:
طمع ارز مسافرتی نوجوانانیزدی را در گرجستان به کشتن داد؟ ماجرای مدرسهای که بچهها را به برزیل برد، ولی آنها را در گاوداری خواباند!
پیگیریهای خبرآنلاین نشان میدهد که ظاهرا مدرسه فوتبال آرمان کویر، مدرسه فوتبال است ولی مدرسه ورزش نیست؛ زیرا مدارس ورزش که زیر نظر آموزشوپرورش است، شامل شنا، ژیمناستیک و فوتبال میشود ولی این مدرسه مجوز وزارت آموزشوپرورش را نداشته است. در واقع مدیر این مدرسه بابت هر نفر از دانش آموزان ۵۰۰ یورو ارز دریافت کرده و در کل ۱۶ هزار یورو را به جیب زده و شاید یکدهم هم خرج بچهها نکرده باشد.
فاطیما فردوس: «چند سال پیش فردی بود که در قالب همین مدرسههای فوتبال، بچهها را به برزیل برده بود و با گرفتن پول زیادی، آنها را به گاوداری برده بود. بچهها هم فرار کرده بودند و از سائوپائولو به ایران آمده بودند. این فرد در حال حاضر هم فعالیت میکند و چند سال پیش ۱۲۰ میلیون از هر نفر گرفت تا آنها را به پرتغال ببرد ولی فرار کرد و هنوز هم که هنوز است پیدا نشده.» اینها را حسین شمس، مربی سابق تیم فوتسال ایران میگوید و معتقد است این قبیل اتفاقات حاصل سودجویی دلالانی است که در مدارس فوتبال هستند و خانوادهها را با این ترفند که بچههایتان را فوتبالیست و میلیارد میکنیم، فریب میدهند. «درباره فاجعه تلخ مرگ دانشآموزان یزدی در گرجستان هم همین اتفاق افتاد. افراد سودجویی بودند که میخواستند از ارز مسافرتی استفاده کنند و از هر بچهای ۵۰۰ یورو گرفتهاند و این اتفاق رخ داده است.»
۱۳۹۷ مرداد ۱۹, جمعه
گزارشی از اعدام “ابوالفضل چزانی” یک کودک-مجرم
ابوالفضل چزانی ۱۷ ساله قبل از اعدام سراسر امید بود. حتی فکرش را هم نمیکرد فردای روزی که ۱۸ ساله میشود، طناب دار را بر گردنش بیندازند و اعدامش کنند. او چهار سال و ۶ ماه را در کانون اصلاح و تربیت قم گذراند و در این مدت چهار بار اجرای حکم اعدامش را دادند. روز چهارشنبه ۶ تیر ۱۳۹۷، ابوالفضل در زندان قم اعدام شد. حالا که مادر ابوالفضل با بلوز و دامن سیاه و روسری تیره اینجا نشسته، ۳۸ روز از اعدام پسر ۱۸ سالهاش میگذرد و اهالی خانه آماده میشوند تا مراسم چهلم را دو روز دیگر برپا کنند. خانه ابوالفضل چزانی در انتهای کوچه یکی از مناطق حاشیهای شهر قم است. در ادامه گفتوگو با خانواده ابوالفضل را در آستانه مراسم چهلمش بخوانید.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از قانون، ابوالفضل ۱۷ ساله قبل از اعدام سراسر امید بود.
حتی فکرش را هم نمی کرد فردای روزی که ۱۸ ساله میشود، طناب دار را بر گردنش بیندازند و اعدامش کنند.
او چهار سال و۶ ماه را در کانون اصلاح و تربیت قم گذراند و در این مدت چهار باراجرای حکم اعدامش را دادند.
پسر ۱۸ ساله چهار شب را در سلول های قرنطینه زندان قم گذراند و ثانیه ای به این فکر نکرد که طلوع آفتاب فردا را نبیند. اتفاقی که در سه بار نوبت اعدامش افتاد.
مقابله با همه گیری خشونت و تجاوز/ سعید مدنی
«دنیا هرگز به صلح نمی رسد مگر آنکه مردم در زندگی روزانه امنیت داشته باشند». این عبارت کوتاه در صدر گزارش توسعه انسانی سازمان ملل نشان می دهد، احساس امنیت شاخص مهمی در سلامت اجتماعی است که وضعیت خشونت را در یک جامعه نیز توضیح می دهد.
خشونت حالتی از رفتار است که در آن فرد خشن با استفاده از زور فیزیکی یا غیرفیزیکی خواسته خود را به دیگران تحمیل می کند. تقریباً محور تعاریف متعدد راجع به خشونت، زور و اعمال زور است. «خشونت استفاده ناروا، غیرقانونی و تعرض آمیز از قدرت است که در بیش تر موارد با بی حرمتی شدید و خشم زیاد همراه است. هم چنین سوءاستفاده از قدرت بر ضد حقوق عمومی، قوانین و آزادی های همگانی و اعمال زور یا هر نیروی فیزیکی برای صدمه، خسارت زدن و یا سوءاستفاده مصداق خشونت است». در گزارش سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۴ نیز مورد خشونت عبارت است از کاربرد عمومی قدرت فیزیکی و تهدید به استفاده از آن بر ضد فرد، گروه و یا جامعه که به احتمال زیاد منجر به جرح، مرگ و صدمه فیزیکی باشد و مانع رشد و توسعه یا محرومیت شود».
سخنان پدران بلوچی که خانهشان تخریب و کودکانشان گم شدهاند
با گذشت پنج روز از تخریب آلونکهای مهاجران بلوچ پاکستانی در منطقه قوچ حصار در جنوب تهران، هنوز از سرنوشت شش کودک ناپدید شده گزارشی در دست نیست و مقامهای ایرانی کماکان خبر را تکذیب میکنند.
حسین اشتری، فرمانده نیروی انتظامی ایران امروز (دوشنبه ۱۵ مرداد) با اشاره به بررسی موضوع اعلام کرده که ناپدید شدن شش کودک در جریان تخریب آلونکهای مهاجران بلوچ پاکستانی صحت ندارد و آن را “کذب” خوانده است.
مهاجران پاکستانی به رسانههای ایران گفتهاند که نیمه شب ۱۰ مرداد چند دستگاه لودر به همراه خودروی پلیس به منطقه قوچ حصار در جنوب تهران وارد شده و آلونکهای آنها را تخریب کرده است.
مهاجران میگویند این اقدام بدون اطلاع رسانی قبلی بوده ؛ در حالی که پلیس میگوید پیشتر درباره تخریب آلونکها به ساکنان آن خبر داده بود.
فروختن دختر 17 ساله ایرانی به مرد افغان !
مادرم چون شناسنامه نداشتم من را به جمال فروخت و حامله شدم.
زن ۱۹ ساله به نام فاطمه که بخاطر سرگردانی به همراه دخترکوچکش در خیابان ها بازداشت شده بود به بازپرس گفت: وقتی مامان عفت حامله بود از بابام طلاق گرفت و من هیچ وقت شناسنامه نداشتم بخاطر همین مادرم من را در سن ۱۷ سالگی در ازای پولی به یک مرد افغان فروخت.
وی افزود: جمال همان شب اول باعث شد تا من حامله شوم بعد در حالیکه باردار بودم کتکم زد پسرم بسختی به دنیا آمد پدرش او را هم می زد تاب نیاوردم و فرار کردم .
بازپرس دستور داد تا فاطمه و دخترش تا پایان تحقیقات به بهزیستی بروند.
تفکیک جنسی در یک مدرسه روستایی در دماوند
در روستای مشا از روستاهای دماوند، قرار است یک مدرسه ابتدایی که ۴۰ سال است دختران و پسران در آن به شکل مختلط درس میخوانند تفکیک جنسیتی شود. بر اساس تصمیم آموزش و پرورش دماوند، از این پس پسرها باید برای تحصیل به روستای اوره بروند و دخترهای از اوره به روستای مشا بیایند.
مشا تا اوره حدودا ۲۰ دقیقه با ماشین فاصله دارد و در زمستان و یخبندان رفت و آمد در این مسیر دشوار است. این موضوع عملا امکان تحصیل را از دانش آموزان این مناطق میگیرد. اهالی این روستاها میگویند برای رفت و آمد باید برای بچهها سرویس گرفت که دست کم ۲۵۰ هزار تومان هزینه دارد.
خانوادههای این دانشآموزان کوشیدهاند به روشی این مساله را حل کنند اما پیشنهادهای آنها مورد قبول واقع نشده است. به گفته آنها مدرسه مشا چند طبقه است و مسوولان میتوانستند جوری کلاسهای دخترها و پسرها را برگزار کنند اما این راه را نپذیرفتهاند. شیفتی کردن مدرسه هم به دلیل نداشتن نیرو مورد قبول قرار نگرفته است.
یکی از اعضای انجمن اولیا و مربیان مدرسه مشا گفته: «۴۰، ۵۰ سال است که این مدرسه اینجاست و ۱۱ سال است که بازسازی شده. از قدیم مختلط بود تا امسال که گفتند باید تفکیک شود. این مدرسه یکی از مجهزترین و بهترین مدرسههای دماوند است و اکثر دانشآموزان آن اتباع افغان هستند. خانوادههای محرومی اینجا هستند که در خوراک روزانهشان ماندهاند؛ چطور پول سرویس بدهند؟ خیلی از خانوادهها بیکارند، مشکل مالی دارند و در مقابل تعداد بچههایشان هم زیاد است.»
به گفته این عضو انجمن اولیا و مربیان، فعلا بنا شده بچههای اول تا سوم در کلاسهای مختلط شرکت کنند و بعد از آن تفکیک شوند. او همچنین گفته که مدرسهای که در اوره است خراب است و عقلانی نیست با این مسیر دشوار، دانش آموزان ۲۰ دقیقه راه سخت را برای رفتن به مدرسه انتخاب کنند.
با اینکه رفتن به شهر دماوند برای اهالی این منطقه خیلی راحتتر است، اما رئیس آموزشوپرورش به مدارس دماوند گفته که بچههای مشا را ثبتنام نکنند تا مدرسه اوره تعطیل نشود.
چنین تکفکیکهایی در درجه اول باعث محرومیت دختران از تحصیل میشود. بسیاری از خانوادههای روستایی ترجیح میدهند در صورت هزینهبردار بودن تحصیل فرزندانشان پسران را به مدرسه بفرستند.
۱۳۹۷ مرداد ۱۸, پنجشنبه
9000 خانوار سیستان و بلوچستانی فقیرتر شدهاند
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد استان سیستان و بلوچستان گفت: در سال جاری ۹ هزار و ۷۸۹ خانوار گرفتار وضعیت خشکسالی و کم آبی استان سیستان و بلوچستان تحت حمایت کمیته امداد قرار گرفتند.
به گزارش ایسنا، محمدرضا میری افزود: باتوجه به خشکسالی و ضریب محرومیت بالای این استان، در مدت تیرماه و مردادماه سال جاری 9789 خانوار جدید تحت حمایت این نهاد قرار گرفتند و با اجرای این طرح متقاضیان ورود به چرخه حمایتی کمیته امداد استان سیستان و بلوچستان به صفر رسید .
زندگی مردم ۵۲۱ روستای سیستان و بلوچستان در معرض نابودی است
دبیرکل جمعیت هلال احمر کشور گفت: با اجرای طرح نذر آب ۵۲۱ روستا در سیستان و بلوچستان که دچار تنش آبی هستند شناسایی شده است.
به گزارش ایسنا، محمود محمدی نسب در سفر به شهرستان مرزی هیرمند در شمال سیستان و بلوچستان و در بازدید از روند اجرای طرح ملی نذر آب در روستای داشک این شهرستان افزود: برای برطرف شدن مشکل کم آبی اهالی این روستاها مخازن آب متناسب با جمعیت روستاها با سرانه مصرف ۲۰ لیتر آب در روز به ازای هر نفر در نظر گرفته شده است که این مخازن با کمک اداره آب و فاضلاب روستایی هر شهرستان در روستاها نصب میشود.
۱۳۹۷ مرداد ۱۶, سهشنبه
۷۰ درصد از اختلالات بزرگسالی، نتیجه آسیبهای کودکآزاری است
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی، گفت: کودک آزاری باعث می شود فرد در آینده با انواع اختلالات روان شناختی مواجه شود و نتواند به ظرفیت های کامل خود دست پیدا کند.
حبیب الله مسعودی فرید درباره آزار و اذیت کودکان، گفت: آسیب اجتماعی در کودکان از لحاظ تعداد در رتبه بالایی قرار ندارد اما از نظر ماندگاری و اثرگذاری بسیار ماندگار است.
او گفت: آسیبی که به یک فرد ۴۰ ساله وارد می شود ماندگاری و تأثیرات کمتری دارد اما اگر کودکی دائم تحت آزار مزمن و در شرایط سخت باشد، تأثیر بیشتری در بزرگ سالی بر روی فرد خواهد داشت.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی به تحقیقات انجام شده اشاره کرد و افزود: مطالعاتی که در دنیا انجام شده نشان می دهد که کودک آزاری شدیدی که منجر به فوت نمی شود، حداقل ۷۰ درصد از هزینه های ناشی از بهره وری فرد در بزرگسالی را شامل میشود. چرا که ممکن است از لحاظ روان شناختی فرد دچار آسیب شود و سلامت وی در خطر باشد.
فرید گفت: کودک آزاری باعث می شود فرد در آینده با انواع اختلالات روان شناختی مواجه شود و نتواند به ظرفیت های کامل خود دست پیدا کند.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی افزود: در همه دنیا این گونه است که حداکثر ۳۰ درصد از عوارض کودک آزاری همان عوارض مربوط به دوران کودکی است.
او گفت: ۷۰ درصد از اختلالات در بزرگسالی ناشی از کاهش بهره وری فرد است چون هم اثر کودک آزاری بیشتر است و هم تبعات آن شدیدتر است. به همین دلیل برخورد با کودک آزاری باید در اولویت اقدامات نهادهای حمایتی، مسئولان و مجلس قرار گیرد و به این موضوع توجه بیشتر داشته باشیم چرا که روح و روان کودکان ما در معرض خطر قرار دارد
استان آذربایجانغربی؛ ۱۳ هزار کودک آزاری در سال ۹۶ ثبت شد
خبرگزاری هرانا – آمار کودک آزاری به حدی وحشتناک است که نمیتوان تصور کرد. سامانه ۱۲۳ اورژانس اجتماعی استان آذربایجان غربی تنها در سال ۹۶ بیش از ۱۳ هزار مورد کودک آزاری را ثبت کرده که این فقط آمار کودک آزاریهایی است که اطلاع داده شده نه همه کودک آزاریها.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از اروم نیوز، کودک آزاری پدیده ای که در آذربایجان غربی نیز همچون نقاط مختلف دنیا شاهد آن هستیم، پدیده ای دردناک که گاهی روحی است و گاهی هم جسمی اما بالاخره این نابهنجاری و حرکت مشمئز کننده از سوی عده ای صورت می گیرد.
برخی از جامعه شناسان معتقدند افزایش کودک آزاری به دلیل مشکلات اقتصادی و ازدواج های اجباری است. در این بین، برخی نیز خلاء قانونی برای مجازات کودک آزاران را عامل دیگری برای افزایش کودک آزاری مطرح می کنند.
کودکان کار بدون چتر حمایتی؟
نباید به عادیسازی کار کودک برسیم | رویای نظارت بر کارگاههای زیرزمینی
یک فعال حقوق کودک میگوید: نمیتوان ادعا کرد که قصد حمایت از کودکان را داریم ولی سالی یک یا دوبار، ۱۱ نهاد دست به دست هم میدهیم و کودکانی را که فال میفروشند و شیشه پاک میکنند را «دستگیر» و بعد اعلام میکنیم که اینها را جذب کردیم. دولت باید برای حمایت از خانوار هزینه کند و بعد انتظار داشته باشد که دیگران هم به حقوق کودکان احترام بگذارند.
لیلارزاقی: تصویب لایحه حمایت از حقوق کودکان پس از قریب به ده سال خبر امیدوارکنندهای بود. قانونی که به باور بسیاری میتواند با ایجاد زیرساختهای حمایتی و آموزشی، زمینههای لازم را برای دفاعِ بنیادین از حقوق کودک به عنوان یکی از بی دفاعترین اقشار اجتماعی فراهم کند. با این حال این قانون که پشتوانههای حقوقی و قانونی دیگری (از جمله کنوانسیون حقوق کودک و قانون اساسی) را در اختیار دارد، دارای ضعفها و تناقضهایی در بحث نظارت و اجراست.
مرگ مغزی کودک ۶ ساله بوکانی توسط نامادریاش
آزار واذیت پسربچه ۶ ساله توسط نامادریاش در بوکان سبب مرگ مغزی او شد.
روز پنجشنبه گذشته کودکی ۶ ساله که با حالت تشنج، خونریزی مغزی و با علایم کبودی و گاز گرفتگی در طرف چپ صورت و ساق راست توسط پدر و نامادریاش به بیمارستان بوکان منتقل شد به دلیل وخیم بودن وضعیت سلامتیاش به بیمارستان مهاباد منتقل شد و به گفته پزشک معالج این کودک، وی مرگ مغزی شده است.
معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری بوکان عنوان کرد: متاسفانه بر اساس اعلام نظر پزشک معالج این کودک مرگ مغزی شده است.
ایوب آذین پور افزود: پدر این کودک نیز از همسر خود که نامادری کودک مرگ مغزی است شکایت کرده است و باید در خصوص جزئیات بیشتر این پرونده منتظر اعلام نظر نهاد قضایی باشیم.
او ادامه داد: دادسرای مهاباد برای نامادری کودک بوکانی که دچار مرگ مغزی شده است قرار تامین متناسب صادر کرده است و وی بازداشت شده است.
آذین پور تصریح کرد: این نامادری به اتهام ضرب و شتم تفهیم اتهام شده است و از آنجا که محل وقوع این حادثه بوکان است این پرونده به این شهرستان انتقال داده میشود.
ابتلای ۷۸ نفر به اچآیوی در یک روستا
جامعه > آسیبها – ایلنا نوشت: رئیس اداره بهزیستی چابهار در رابطه با آسیبهای اجتماعی در این منطقه بیان داشت: در این منطقه نزدیک به ۱۵۰۰ کارتن خواب زن و مرد حضور دارند که البته این آمار بصورت ثابت نبوده و متغیر است.
حسن تاوانه رئيس اداره بهزیستس چابهار تاکید کرد که مهاجرپذیر بودن چابهار، آب وهوای خوب و وجود شغلهای کاذب در منطقه موجب بالارفتن مهاجرت به این منطقه شده است و به همین خاطر از سراسر کشور به این منطقه مهاجرت صورت میگیرد.
تاوانه در رابطه با آمار کودکانی که در این مناطق اعتیاد دارند، بیان داشت: آمار کودکان مبتلا به اعتیاد بین ۲۰ تا۳۰ کودک است که اکثرا از شهرستانهای همجوار همچون ایرانشهر، دلگان و بزمان هستند، البته این آمار هم بصورت ثابت نیست.
او در پاسخ به این سوال که آیا در این مناطق مراکزی برای درمان این کودکان وجود دارد یا خیر؟ گفت: در رابطه با مراکز درمان اعتیاد هم باید به این نکته اشاره کنم که هیچ مرکز درمان اعتیاد کودکان در چابهار وجود ندارد، در حقیقت این مرکز در استان سیستان بلوچستان به تازگی راهاندازی شده است و چابهار فاقد آن است؛ اما با توجه به رشد و توسعه سواحل مکران شدیدا به آن نیاز داریم.
رئیس اداره بهزیستی چابهار در رابطه با وجود روستایی در این منطقه که آمار نسبتا بالایی از ابتلا به HIV در آن وجود دارد، بیان داشت: در یکی از روستاهای این منطقه به نام درگز آمار ابتلا بالای ۷۸ نفر تایید شده است؛ البته بهتر بود این آمار از طریق مرکز بهداشت شهرستان رسما اعلام می شد، اما شاید ملاحظهکاری آنها بدلیل توریستی بودن شهرستان و محرمانه بودن این دست اطلاعات آماری است، آمار کلی ابتلا به HIV در شهرستان چابهار نیز تقریبا ۳۰۰ نفر است.
تاوانه در ادامه گفت: اداره بهزیستی برای پیشگیری از گسترش HIV در منطقه درخواست کرده که اقدامات توافقی با نهادهای مسئول انجام شود، اما کارشناسان مرکز بهداشت شهرستان برای ثبت اطلاعات مشخصات سجلی و هویت در سامانه بهزیستی کشور مدت یکسال پاسخگو نبودند، به تازگی شبکه بهداشت شهرستان اعلام کرده است که در اختیار گذاشتن آن منوط به موافقت مسئولان بالادست استانی است.
رئیس اداره بهزیستی چابهار در ادامه گفت: با پیگیریهای بعمل آمده، توزیع کیتها، تست HIV در مددسراهای اضطراری، شلتر مرکز گذری کاهش آسیب (DIC) عملی شده است، همچنین در جلسه هفته هم شبکه بهداشت برای در اختیار گذاشتن کیتهای تست اعلام آمادگی کرد، حال باید دید که چه میشود.
رئیس اداره بهزیستی چابهار در پایان تاکید کرد: امیدوارم مسئولان کشوری با توجه به آمار بالای آسیبهای اجتماعی برای حل معضلات و توسعه سواحل مکران کاری انجام دهند.
اشتراک در:
پستها (Atom)