فعال حقوق کودک /فعال حقوق جوان دانشجو /عضو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران /عضو شبکه مدافعین حقوق ب

۱۳۹۷ آذر ۲۵, یکشنبه

یک فعال حقوق کودکان به اتهام «جاسوسی» بازداشت شد

لیلی خاتمی فعال حقوق کودکان و زنان ۱۹ آبان‌ماه از سوی مأموران وزارت اطلاعات در زاهدان به اتهام «جاسوسی» بازداشت شده است. نزدیک به یک سال پیش نیز عده‌ای از فعالان محیط زیستی بازداشت شدند و به آنان اتهاماتی چون «جاسوسی» و «فساد فی‌الارض» وارد شده است.
آنگونه که «کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی» امروز جمعه ۲۳ آذرماه گزارش داده، لیلی خاتمی فعال حقوق کودکان و زنان که در مناطق محروم چون سیستان و بلوچستان، مناطق زلزله‌زده کرمانشاه و استان‌های شمالی ایران فعالیت داشته، ۱۹ آبان‌ماه از سوی مأموران وزارت اطلاعات در زاهدان بازداشت و زندانی شده است.
براساس مصاحبه‌ای که خواهر این فعال حقوق کودکان و زنان با کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی داشته، لیلی خاتمی با اتهام «جاسوسی» مواجه و پس از دستگیری به تهران منتقل شده است.

گزارش هرانا از برگزاری همایش ازدواج کودکان در انجمن انسان‌شناسی دانشگاه تهران

روز چهارشنبه ۲۱ آذر همایش ازدواج کودکان با رویکرد پزشکی، فرهنگی و سیاست‌گذاری در انجمن انسان‌شناسی دانشگاه تهران برگزار شد. در این همایش که با حضور دانشجویان و اساتید دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد، دکتر زهرا مودی و کامیل احمدی به سخنرانی پرداختند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در ابتدای این برنامه دکتر زهرا مودی استادیار دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان از تجربیات و تحقیقات خود در زمینه زایمان زنان در شهر زاهدان گفت. وی اشاره کرد که شاید این موضوع به صورت مستقیم به ازدواج کودکان مربوط نباشد اما این مساله به صورت غیرمستقیم تاثیر زیادی بر سلامت کودکان ازدواج کرده دارد. او گفت که بر اساس تحقیقاتی که در شهر زاهدان داشته عموم زنان سعی می‌کنند زایمان خود را در منزل انجام دهند نه در بیمارستان و این مساله با وجود ریسک‌هایی که در حوزه علم پزشکی دارد، دارای مزایا و نکات مثبت زیادی نیز هست.

به همین دلیل بر اساس سیاست‌گذاری‌های صورت گرفته در سال‌های اخیر سعی شده به این فرهنگ و اراده محلی توجه شود. زیرا این مساله نه به دلیل فقر اقتصادی یا فرهنگی بلکه به دلیل فرهنگ و احساس آرامشی است که زن باردار و اطرافیان او خواهند داشت. به همین دلیل در شهر زاهدان دو واحد زایمان در قسمت‌های فقیرنشین تاسیس شده که در آن‌ها به صورت ۲۴ ساعته و رایگان عمل زایمان زنان انجام می‌شود.

دکتر مودی در ادامه گفت که حدود ۲۰۰ زایمان در ماه در این دو مرکز انجام می‎‌شود که این میزان زایمان با تعداد زایمان‌های بیمارستان اصلی شهر زاهدان برابری می‌کند. وی در انتها نتیجه‌گیری کرد که مدل فرهنگی زایمان در خانه مدل نسبتا موفقی است و باید در سیاست‌گذاری‌ها بیشتر به آن توجه کرد.

در بخش دوم برنامه کامیل احمدی، پژوهشگر آسیب‌های اجتماعی به سخنرانی پرداخت. وی که تحقیقات خود را به صورت تخصصی بر ازدواج کودکان قرار داده بود، گفت: “من وقتی در زمینه ختنه دختران در شمال آفریقا فعالیت می‌کردم به موضوع ازدواج کودکان رسیدم و پس از چند سال تحقیق در این زمینه نتایج این تحقیق را در کتاب “طنین سکوت” منتشر کردم.”

پس از آن آقای احمدی در مورد تاریخچه ازدواج کودکان توضیح مختصری داد و به عوامل ازدواج کودکان پرداخت و با اشاره به قانون عنوان کرد که پیش از انقلاب ۵۷ شرط قانونی ازدواج برای پسران و دختران سن ۱۸ سال بوده که پس از انقلاب این قانون تغییر کرده است. وی عوامل تسهیل‌کننده ازدواج کودکان را سنت‌های آسیب‌زا، آمارهای خاکستری (آمارهای ثبت نشده)، صیغه محرمیت و سیاست‌های جمعیتی و تبلیغات صدا و سیما دانست.
آقای احمدی بر اساس تحقیقاتی که در ۷ استانی که بیشترین آمار ازدواج کودکان را داشته‌اند عنوان کرد، بر اساس آمار این استان‌ها احتمال طلاق در کودکانی که ازدواج کرده‌اند بیشتر از ازدواج در بزرگسالان است و همچنین این پدیده گاهی منجر به مساله کودک بیوه می‌شود که مساله بسیار دردناکی برای کودک و اطرافیانش است. آقای احمدی در ادامه خاطرنشان کرد که دلیل اصلی ازدواج کودکان بر اساس جغرافیا تغییر می‌کند و این مساله اگر در آذربایجان شرقی به دلیل سنت است، در خراسان رضوی به دلیل فقر و کم‌سوادی است.

به گزارش خبرنگاران هرانا، این پژوهشگر آسیب‌های اجتماعی در ادامه روایات برخی از افرادی که با مساله ازدواج کودکان درگیر بودند را بیان کرد. از نظر ایشان “تکان‌دهنده‌ترین روایت”، روایتی از سراب بود که در آن مردی از وضعیت ازدواج کودکان در آن منطقه می‌گفت: “اینجا همه زود ازدواج می‌کنند، وقتی عروس‌های ما باردار می‎شوند و سونوگرافی می‌کنند اگر بچه دختر باشد او را ناف‌بر می‎کنند.”

در انتهای سخنرانی آقای احمدی از راهکارهای مقابله با ازدواج کودکان گفت و تاکید کرد به عنوان یک پژوهشگر اعتقاد دارد که باید پژوهشگرها به حوزه سیاست‌گذاری وارد شوند. وی راهکارهای این مساله را چنین عنوان کرد؛ بسترسازی فرهنگی، تعیین سن قانون ازدواج بالای ۱۸ سال، الزامی شدن ثبت موالید و ازدواج‌ها، ضمانت وجود سیاست‌های اجرایی مناسب، ثبت صیغه محرمیت در گام اول و لغو آن در گام دوم، بهبود اقتصاد محلی و برنامه مدون برای توانمندسازی دختران، اجباری کردن و تقویت فرهنگ تحصیل، جرم‌انگاری ازدواج کودکان، بهره بردن از حمایت مردان در این امر، استفاده از سیاست‌های مساوات جنسی برای تضمین حمایت از قربانیان و درگیر کردن شخصیت‌های مذهبی جهت ایجاد تغییر.

در انتهای مراسم و پیش از بخش پرسش و پاسخ یکی از زنان ساکن سیستان و بلوچستان که از نزدیک شاهد فرهنگ ازدواج کودکان بوده صحبت کرد. وی در این زمینه گفت: “کسی در بلوچستان بر خلاف مردم تهران از ازدواج کودکان تعجب نمی‌کند. در سنت بلوچی دختران را به ازدواج ترغیب می‌کنند و این به دلیل فقر فرهنگی و تحصیلی در این مناطق است. به همین دلیل مردم محلی اجازه نمی‌دهند که دخترانشان تحصیل کنند و این بدترین خشونت نسبت به یک زن است”.

در ادامه برنامه دانشجویان و روزنامه‌نگاران سوالات خود را زمینه ازدواج کودکان از سخنرانان برنامه پرسیدند.


۱۳۹۷ آذر ۲۰, سه‌شنبه

هشداری به والدین در خصوص “کودک آزاری آنلاین”

یک متخصص روانشناسی حوزه کودک و نوجوان با اشاره به یکی از انواع کودک آزاری که امروزه به دنبال توسعه فضای مجازی به شدت رایج شده است، گفت: متاسفانه با ورود بدون آگاهی کودکان، نوجوانان و خانواده‌ها به دنیای مجازی، بحث “کودک آزاری آنلاین” روز به روز در حال گسترش است.

دکتر آزیتا محمد کریمی در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه متاسفانه سرعت رشد فضای مجازی و کاربردهای آن در کشور با سرعت ارائه آموزش‌های لازم برای مواجهه ایمن با این فضا متناسب نیست، عنوان کرد: به عبارت دیگر فضای مجازی ابزاریست برای بهبود و تسریع امور، در حالیکه عدم آگاهی افراد و خانواده ها از نحوه بهره گیری ایمن از این فضا و عدم شناسایی چالش ها، فضای ناایمنی را برای کودکان و نوجوانان ایجاد کرده و آنها را در معرض آزارها و آسیب‌هایی قرار داده که نه تنها برای خانواده ناآشناست، بلکه توان مراقبت از فرزندان در برابر این آسیب‌ها را نیز ندارند.

والدین در مواجهه با آزارجنسی کودکانشان چه رفتاری کنند؟

“تجاوز به کودکان”؛ نوعی کودک‌آزاری جنسی است که اغلب ناشی از عدم آگاهی کودکان اتفاق می‌افتد؛ هرچند بعد از هر کودک‌آزاری و رسانه‌ای شدن خبر “تجاوز” موضوع به شدت مورد توجه قرار می‌گیرد و فعالان اجتماعی به طرح علت می‌پردازند تا بحث نقص در آموزش والدین به کودکان را مطرح کنند اما پس از گذشت چند روز دوباره این مسائل و کودکان قربانی به فراموشی سپرده می‌شوند.

در همین راستا دکتر گوهریسنا انزانی-روانشناس کودک و نوجوان در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه هرگونه آسیب جسمی، جنسی، بهره‌کشی و عدم رسیدگی به نیازهای انسانی افراد زیر ۱۸ سال توسط دیگران “کودک‌آزاری” تلقی می‌شود گفت: طبق تعریف سازمان بهداشت آسیب‌های جسمی، روانی و سعادت به دست والدین یا افرادی که نسبت به کودک مسئول هستند کودک‌آزاری است که به چهار قسمت اصلی کودک‌آزاری جسمی(کتک زدن و …)، کودک‌آزاری عاطفی(بی‌توجهی به نیازهای کودک توسط والدین، خیانت و اعتیاد والدین و …)، مسامحه­‌ی عاطفی (بی‌توجهی نسبت به مسکن و …) و کودک‌آزاری جنسی تقسیم می‌شود و کودک‌آزاری جنسی از اصلی‌ترین نوع کودک آزاری‌ها به شمار می‌رود .

۱۳۹۷ آذر ۱۶, جمعه

جزییات کودک‌آزاری در اصفهان؛ اسرار حضور مرد متهم در میان کادر زنانه مدرسه!

«فردی که یکی از اولیای همان مدرسه و عضو انجمن اولیاومربیان مدرسه بوده است، تعدادی از دانش‌آموزان را مورد آزارواذیت قرارداده است. متهم نیز دستگیر شده و تاکنون موضوع را انکار کرده است.»
جزییات کودک‌آزاری در اصفهان؛ اسرار حضور مرد متهم در میان کادر زنانه مدرسه!

دو روز از برملاشدن راز هولناک مدرسه پسرانه اصفهان می‌گذرد؛ مدرسه‌ای که حالا نه فقط برای ساکنان و اهالی خیابان محمدطاهر این شهر بلکه برای خیلی‌ها شناخته شده است. اسم این مدرسه دوشیفته از صبح دوشنبه با تجمع تعداد زیادی از اولیای دانش‌آموزان به سر زبان‌ها افتاد؛ و کودک‌آزاری تعدادی از پسربچه‌های این مدرسه آن هم از سوی یکی از اعضای انجمن اولیا و مربیان خبر تکان‌دهنده‌ای بود که در پستو‌ها و سرویس‌های بهداشتی این مدرسه رخ داده بود.

ضرب و شتم، شکستگی بینی و گونه یک دانش‌آموز ۹ ساله در خراسان رضوی

نیمه آبان ماه گذشته یک دانش‌آموز کلاس دوم دبستان در مشهد به دلیل ضعف در یادگیری ریاضی از سوی معلم مدرسه تنبیه می شود. بر اساس ادعای صورت گرفته، در این حادثه خانم معلم به صورت دانش آموز سیلی زده که موجب برخورد پسربچه با دیوار و وارد آمدن صدمات شدید می شود. گفته می شود تا پیش از شکایت قضایی اخیر پدر این دانش آموز، بر روی موضوع تنبیه بدنی سرپوش گذاشته می شد بطوریکه فرد شاکی مدعی است پیگیری علت شکستگی بینی و گونه صورت پسرش که به عمل جراحی انجامیده، تاکنون از سوی آموزش و پرورش بی پاسخ مانده است. مطابق ماده ۷۷ آیین نامه انضباطی مدارس، اعمال هر گونه تنبیه دیگر از قبیل اهانت، تنبیه بدنی و تعیین تکالیف درسی جهت تنبیه ممنوع است.

۱۳۹۷ آذر ۱۵, پنجشنبه

واکنش آموزش و پرورش استان خراسان رضوی به تنبیه بدنی دانش آموز ۹ ساله

رئیس روابط عمومی آموزش و پرورش خراسان رضوی درباره وضعیت رسیدگی به پرونده دانش‌آموزی که بر اثر تنبیه بدنی از سوی معلم ریاضی خود دچار شکستگی گونه شد، از پیگیری موضوع خبر داد.
مهدی مجیدی‌فر (مدیر روابط عمومی آموزش و پرورش خراسان رضوی) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به تنبیه بدنی در یکی از مدارس مشهد که منجر به شکستگی گونه یک دانش آموز ۹ساله شد، گفت: طبق قانون تنبیه بدنی در کلاس درس و در مدرسه خلاف قانون است اما ما کماکان در حال جمع آوری اطلاعات و تکمیل پرونده هستیم.

۱۳۹۷ آذر ۱۴, چهارشنبه

دفاع یک مقام در ایران از ازدواج کودکان به دلیل «افزایش مظاهر جنسی»

یک مقام شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده در ایران می‌گوید با توجه به پایین‌ آمدن سن «تن‌فروشی» و افزایش «سقط جنین غیرقانونی» و «مظاهر جنسی» در ایران، مخالفت با ازدواج کودکان در کشور درست نیست.

فرشته روح‌افزا، مدیر طرح و برنامه و تدوین سیاست در این شورا، همچنین چنین اظهار نظر کرد که آمار تعداد فرار دختران بین ۱۳ تا ۱۵ ساله در ایران «موجود است، اما بهتر است اعلام نشود».

به اعتقاد وی، «گفتن آمار موجب می‌شود افرادی که در این سنین هستند نیز جرأت انجام این کار را پیدا کنند و معتقدم ارائه برخی آمارها باعث آسیب بیشتر در جامعه می‌شود.»

تعویق چند روزه اجرای حکم اعدام کودک‌-مجرم / هنوز پنجاه میلیون تومان لازم است

میلاد عظیمی، کودک-مجرم زندانی که در ۱۶ سالگی به هواخواهی از همکلاسی‌اش در نزاع دسته جمعی دانش‌آموزی شرکت کرد و مرتکب “قتل” شد در آستانه اعدام قرار دارد. با پایان مهلت تعیین شده روز جاری جهت اجرای حکم اعدام معین شده بود. فریبا بخشی مادر میلاد می گوید علیرغم جمع آوری ۵۰۰ میلیون تومان “هنوز از مبلغ مورد درخواست خانواده مقتول حدود ۵۰ میلیون کم داریم. اکنون آنها تهدید کرده‌اند که در صورت عدم پرداخت کامل دیه تا چند روز آتی حکم را اجرا می‌کنند”.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز سه‌شنبه ‌۱۳ آذرماه ۹۷، با دریافت مهلت چند روزه از خانواده مقتول جهت تامین کامل دیه، اجرای حکم اعدام میلاد عظیمی کودک‌-‌مجرم زندانی به تعویق افتاد.

مداخله برای مقابله با سوءتغذیه در کشور/ بیشترین کم‌وزنی در هرمزگان، کردستان و سیستان و بلوچستان

رییس اداره کودکان معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: به هر استانی اعلام شده است، اطلاعات و برنامه‌های لازم برای مقابله با سوءتغذیه را آماده و برای ما ارسال کنند تا براساس این اطلاعات مداخلات لازم برای مقابله با سوءتغذیه در کشور انجام شود.

غزال شریعت‌پناهی (رییس اداره کودکان معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی) در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره سوء تغذیه در کودکان در کل کشور گفت: سوءتغذیه شامل کوتاه قدی و کم‌وزنی است؛ در برخی از استان‌ها با هر دو مواجه هستیم، البته ممکن هم است در برخی استان‌ها، کوتاه قدی و در برخی دیگر کم‌وزنی شایع باشد، اما در کل در سال ۹۶ درصد کم‌وزنی در کشور ۳.۸ درصد و درصد کوتاه قدی در کل کشور ۴.۶ درصد بوده است.

۱۳۹۷ آذر ۸, پنجشنبه

دبیر ملی کنوانسیون حقوق کودک: باید حقوق بنیادین کودکان را به رسمیت بشناسیم

دبیر ملی کنوانسیون حقوق کودک و معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری گفت: باید حقوق بنیادین کودکان را به رسمت بشناسیم تا بتوانیم آینده روشن‌تری برای آنها بسازیم.

به گزارش خبرنگار ایلنا، کنفرانس منطقه‌ای حقوق کودک با موضوع عدالت برای کودکان و نوجوانان با حضور محمود عباسی؛ دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک و معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری، سید علیرضا آوایی؛ وزیر دادگستری، معصومه ابتکار؛ معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، سید مصطفی محقق داماد؛ استاد فقه، فلسفه و حقوق دانشگاه شهید بهشتی، مسعود سلطانی فر؛ وزیر ورزش و جوانان، حسین میر محمد صادقی؛ معاون قوانین مجلس شورای اسلامی و رئیس کرسی حقوق بشر صلح و دموکراسی یونسکو، محمدباقر الفت؛ معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، غلامحسین دهقانی؛ معاون امور حقوقی و بین‌الملل وزارت امور خارجه، فریبا نظری؛ مشاور وزیر کشور و مدیرکل امور زنان و خانواده و ویل پارکز؛ رئیس دفتر نمایندگی یونیسف در تهران در باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد.

۱۳۹۷ آذر ۷, چهارشنبه

40 درصد کشور زیر خط فقر نسبی و 32 درصد زیر خط فقر مطلق قرار دارند

اعتماد آنلاین: برخی خبرها این روزها مثل پتکی می‌ماند که بر فرق سر آدمی کوبیده می‌شود. خبرهایی از قبیل گران شدن چند ده درصدی مایحتاج زندگی روزمره مردم تا رشد آن‌چنانی قیمت مسکن. این خبرها فقط یک پیام دارد؛ اینکه سفره زندگی جمعیت زیادی از کشور روزبه روز در حال آب رفتن است و به قول قدیمی‌ها دیگر دخل و خرج با هم نمی‌خواند.
سبقت تورم و گرانی از درآمد شاغلان و کارمندان آن‌قدر پر سر و صدا شده که صدای برخی از مسئولان دولتی را هم درآورده تا آن‌ها هم در کنار کارشناسان اقتصادی که از فروپاشی اقتصاد ایران سخن می‌گویند آمار و اعدادی را درباره نرخ خط فقر و جمعیتی که جزو خط فقر بشمار می‌آیند را اعلام کنند. آخرین نمونه این اعداد و ارقام ترسناک درباره خط فقر را رسول خضری نماینده مجلس گزارش کرده است.
خضری که عضو کمیسیون اجتماعی مجلس است در اظهاراتی قابل تأمل با اشاره به گستردگی خط فقر در کشور گفته است: خط فقر الان با این وضعیت گرانی باید تغییر پیدا کند و من فکر می‌کنم خط فقر به 5 میلیون در شهرستان‌ها و در تهران به 10 میلیون نزدیک می‌شود و این واقعیت را باید بپذیریم.

تهران 7 هزار تا 12 هزار معتاد متجاهر دارد/ سن شروع تجربه مصرف مواد در کشور 15 سال است

ؤؤسخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر از عدم پرداخت هزینه درمان معتادان بی‌بضاعت انتقاد کرد و گفت: هیچ امکانی را فراهم نمی‌کنیم و می‌گذاریم این افراد به انتها و آخر خط برسند و بعد تازه می‌خواهیم اقدام کنیم.

اعتمادآنلاین| پرویز افشار (سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر) در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره عدم هماهنگی بین دستگاه‌های مختلف برای درمان معتادان متجاهر و بازگشت دوباره این افراد به پاتوق‌های سابق و مصرف دوباره مواد گفت: اعتیاد یک بیماری مزمن جسمی، روانی، اجتماعی، اقتصادی،‌ فرهنگی و روحی است و عوامل مختلفی باعث می‌شود، فرد به سمت و سوی مصرف مواد برود و هیچ وقت نمی‌توان برای دو فرد معتاد یک نسخه واحد پیچید. متاسفانه افرادی که شدت اعتیادشان به قدری است که به آنها معتاد متجاهر گفته می‌شود از آن دسته افرادی هستند که مزمن بودن بیماری‌شان بیش از دیگران است.

محرومیت ۳۲۵ هزار کودک از تحصیل در سال گذشته

مدیرکل دفتر آسیب‌های اجتماعی وزارت رفاه گفت: در سال تحصیلی ۹۶-۹۷ حدود۳۲۵ هزارنفر از واجدان شرایط که باید به مدرسه می‌رفتند ولی نرفتند شناسایی شده که ۹۶هزار نفر از آنها در دوره ابتدایی اصلاً ثبت‌نام نکردند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، احمدرضا پرنده در نشست خبری در مورد طرح وزارت رفاه از شناسایی کودکان بازمانده از تحصیل گفت: طرح شناسایی کودکان بازمانده از تحصیل از اقدامات ویژه معاونت رفاه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است و به منظور کاهش فقر آموزشی برنامه‌ای در سال 96-97 اجرا و طی آن ۹۶ هزار نفر کودک بازمانده از تحصیل در مقطع سنی 6 تا 11سال شناسایی کردیم.

۱۳۹۷ آذر ۴, یکشنبه

اعتراض سازمان حقوق بشر ایران به اعدام در ملاء عام سه زندانی در شیراز

ساعت ۷ صبح روز چهارشنبه ۳۰ آبان، سه زندانی به اتهام «محاربه از طریق مشارکت در سرقت مسلحانه از بانک‌های شیراز و اصفهان، توام با ایجاد ناامنی و رعب و وحشت»، در میدان پیام شیراز در ملاء عام اعدام شدند.در واکنش به این اعدام‌های در ملاء عام که در جریان اجرای آن کودکان نیز در محل حضور داشته‌اند، سازمان حقوق بشر ایران نسبت به آغاز موج جدید اعدام‌ها در ایران هشدار داد و خواستار واکنش فوری سازمان ملل، اتحادیه اروپا و تمام کشورهایی شد که با جمهوری اسلامی روابط دیپلماتیک دارند.

۱۳۹۷ آبان ۲۹, سه‌شنبه

ایدز درمان قطعی ندارد، اما…

سرپرست گروه مدیریت بیماری ایدز و بیماری‌های آمیزشی وزارت بهداشت با بیان اینکه تخمین زده می‌شود نزدیک 60 هزار مبتلا به اچ آی وی در کشور وجود داشته باشند، گفت: این بیماری درمان قطعی ندارد، اما اگر درمان به موقع شروع شود، طی شش ماه سطح ویروس در حدی کاهش می‌یابد که بحث انتقال از طریق ترشحات خونی، جنسی و انتقال از مادر به کودک بسیار کم می‌شود.

اطلاعیه شماره ۱۰۶۸ کمیته دفاع از حقوق کودک و نوجوان

http://koodak.bashariyat.org/?p=21787

۱۳۹۷ آبان ۲۸, دوشنبه

انجمن حمایت از حقوق کودکان ایران: آزار جنسی لایه‌ای پنهان اما واقعی در جامعه است

نجمن حمایت از حقوق کودکان در ایران از آزار جنسی شماری از کودکان در شوشتر ابراز تاسف و انزجار کرده و خواهان آموزش‌های لازم برای جلوگیری از تکرار چنین حوادثی شده است.

پلیس ایران دو روز پیش به دنبال انتشار عکس‌هایی از آزار چندین پسر نوجوان در شوشتر اعلام کرد عامل آزار جنسی را بازداشت کرده است.

کاربران شبکه‌های اجتماعی با هشتگ #تجاوز_در_شوشتر به این خبر واکنش نشان دادند و خواهان برخورد قوه قضائیه شدند.

مخالفت شورای نگهبان با طرح مقابله با کودک همسری؛ ازدواج کودکان همچنان قانونی است

خبرگزاری هرانا – معضلات کودک‌بیوه‌ها و کودکانی که در بچگی و سنین پایین مادر یا پدر شده‌اند بر هیچ‌کس پوشیده نیست و به جهت آثار مخرب آن هم برای خود کودک و هم برای جامعه همواره مورد توجه کارشناسان حقوقدانان و نمایندگان مجلس بوده است اما با وجود هشدارهای زیاد در مورد تبعات کودک همسری این پدپده همچنان در جامعه صورت گرفته و کودکان زیادی قربانی این‌گونه ازدواج‌ها می‌شوند. طیبه سیاوشی نماینده مجلس با اشاره به روند تصویب این طرح گفته است که طرح مقابله با کودک همسری با کمک و حمایت نمایندگان مرد با توجه به اینکه آسیب‌های این مساله را کاملا درک کرده بودند، به تصویب رسید و هم اکنون این طرح در دستور کار کمیسیون امور حقوقی و قضایی مجلس قرار دارد. این طرح که با قید یک فوریت در مهرماه ۹۶ در صحن علنی مجلس به تصویب رسید. اما با وجودی در صحن مجلس رای آورد، در مسیر در صحبت‌های اولیه با شورای نگهبان هم به نتیجه نرسیده‌ایم.

شهرستان بشاگرد؛ تحصیل ۶۰ دانش‌آموز در شش‌پایه در مدرسه یک کلاسه

شهرستان بشاگرد؛ تحصیل ۶۰ دانش‌آموز در شش‌پایه در مدرسه یک کلاسه

خبرگزاری هرانا – بخشدار بخش گوهران بشاگرد هرمزگان با اعلام اینکه اکثر فضاهای آموزشی در روستاهای منطقه سرحدی در بخش گوهران فاقد سرویس بهداشتی هستند، گفت که روستاهای منطقه سرحدی بخش گوهران از نظر فضاهای آموزشی در وضعیت خوبی قرار ندارند. در روستای دولت‌آباد یک مدرسه قدیمی یک کلاسه وجود داشت که برای شش‌پایه تحصیلی در نظر گرفته‌شده بود و در این کلاس ۶۰ دانش‌آموز مشغول به تحصیل هستند.

فراخوان کمیته دفاع از حقوق کودک و نوجوان در ماه نوامبر

رکنا نوشت:کشف جسد پدر و پسری در کلویر بندرانزلی به دلیل مرگ مشکوک راز پیچیده ای را پیش روی پلیس قرار داده است.

 به گفته ساکنین محله در همسایگی این پدر و پسر زندگی می کنند، مرد قبل از مرگش خانه مسکونی را به خاطر نیاز مالی به شخصی فروخته می شود و قرار بر این مدت زمان مشخص جهت مراحل اداری به دفترخانه شهرستان مراجعه کنند.

به گفته اهالی محل، از حدود ۱۵ روز پیش خریدار جدید به دلیل تماس های متوالی و عدم پاسخگویی از فرد فروشنده جهت پیگیری به خانه فروخته شده با توجه به اینکه کلید داشته مراجعه می کند که با بوی بد اجساد مواجه شده و پس از بررسی با پیکر بی جان پدر و پسر مواجه شده که سریعا با پلیس  جهت پیگیری های لازم تماس حاصل می گیرد.

۱۳۹۷ آبان ۲۱, دوشنبه

کودک آزاری؛ مرگ کودک ۸ ساله در تهران

کودک ۸ ساله‌ای در تهران توسط پدر خود به قتل رسید. متهم در اظهاراتش گفت که بچه ۸ ساله‌اش را برای موتورش قربانی کرده است. پرونده این قتل پس از کارشناسی پلیس به دادگاه کیفری استان تهران ارجاع داده شد و پدر این کودک به تحمل ۱۰ سال زندان محکوم شد. طبق قانون پدر در صورت قتل فرزند اعدام نمی‌شود و تنها باید تا ۱۰ سال در زندان بماند.

خشونت، کودکان را پیر می‌کند

نتایج مطالعات نشان می‌دهد، کودکانی که در معرض خشونت قرار دارند نسبت به کودکان دیگر، سن اپی‌ژنتیک بیشتری دارند.

به گزارش ایسنا و به نقل از ارث، بر اساس تحقیقات جدید محققان، کودکانی که اوایل زندگی در معرض خشونت‌های عاطفی یا جسمی قرار می‌گیرند، نسبت به همسالانشان سریعتر رشد می‌کنند (سن اپی‌ژنتیک بیشتری دارند).

از سوی دیگر، کودکانی که در معرض محرومیت‌هایی از قبیل بی‌توجهی و نا امنی غذایی قرار می‌گیرند، رشد آهسته‌تری دارند.

کیت مک لافلین، نویسنده ارشد این مطالعه در واشنگتن عنوان کرد: یافته‌ها حاکی از آن است، انواع مختلفی از مشکلات در اوایل زندگی، پیامدهای متفاوتی برای رشد کودکان در آینده دارد.

کمالی پور: بخشی از مجرمان و متکدیان بی هویت هستند

عضو هیات رییسه کمیسیون قضایی مجلس با انتقاد از اینکه بخشی از مجرمان، کودکان کار و متکدیان بی هویت هستند از دستگاه‌های مسئول خواست نسبت به ارائه آمار دقیق بی هویت ها به مجلس اقدام کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، یحیی کمالی پور با ابراز خرسندی از تصویب لایحه اصلاح قانون تابعیت فرزندان زنان ایرانی دارای همسرخارجی در دولت، گفت: دو طرح اصلاح موادی از قانون تابعیت و همچنین تعیین تکلیف هویت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی در دستور کار کمیسیون قضایی قرار گرفت که با بحث و بررسی های صورت گرفته رد شدند در واقع نمایندگان معتقد بودند که باید بر روی این طرح ها کار کارشناسی بیشتری انجام شود.

۱۳۹۷ آبان ۱۷, پنجشنبه

شکایت از مستخدم کودک آزار

پرونده پسر 6 ساله که والدینش مدعی هستند از سوی مستخدم مهد کودک مورد آزار و اذیت قرار گرفته از سوی قضات شعبه دوازدهم دادگاه کیفری در اختیار پزشکی قانونی قرار گرفت.

به‌ گزارش ایران، 4 آبان وقتی مادر «یاسین» کوچولو دنبال پسرش به مهدکودکی در ولنجک رفت متوجه غیبت عجیب او در ساختمان شد. وی به جست و جوی کودکش پرداخت تا اینکه دقایقی بعد او را در حالی که گریان و وحشتزده بود دست در دست خدمتکار مهدکودک پیدا کرد.

عضو گروه مطالعات اعتیاد مرکز تحقیقات پزشکی قانونی: مصرف «گل» در جوانان افزایش یافته است

عضو گروه مطالعات اعتیاد مرکز تحقیقات سازمان پزشکی قانونی گفت: مصرف ماده توهم زای «گل» یا همان ماری جوانا در بین نوجوانان و جوانان افزایش یافته است، ماده ای که عامل افسردگی، خستگی، کاهش حافظه کوتاه مدت، خشونت، بی انگیزگی، اختلال بینایی، روانپریشی و خودکشی است.
مصرف «گل» در جوانان افزایش یافته است
محمدرضا قدیر زاده روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برخی نوجوانان و جوانان به دلایل مختلف به مصرف گل رو آورده اند، حس کنجکاوی، ابراز وجود و نمایش بزرگ شدن، احساس تعلق به گروه و فشار همسالان می‌تواند از دلایل علاقه نوجوانان و جوانان به ماریجوانا باشد.

جزئیات تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی اعلام شد

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تصویب پیش نویس لایحه قانونی تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از خانه ملت، محمد شریعتمداری، وزیر کار و رفاه اجتماعی، در این باره اظهار کرد: “فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی می توانند به تقاضای مادر ایرانی خود به تابعیت ایرانی درآیند”.
وی افزود: “در قانون مصوب ۱۳۸۵ درباره وضعیت فرزندان زیر ۱۸ سال سکوت شده بود، اما با اصلاح قانون مصوب ۱۳۸۵ و تصویب پیش نویس قانونی لایحه در جلسه مورخ ۱۳ آبان ماه ۹۷ هیات دولت ، فرزندان زیر ۱۸ سال با تقاضای مادر ایرانی خود می توانند به تابعیت ایران درآیند”.
شریعتمداری با اشاره به اهمیت این لایحه عنوان کرد: “تصویب این لایحه اقدامی با اهمیت برای برخورداری این کودکان از حقوق اجتماعی، حق اقامت پایدار آنها، رفع تبعیض بین این کودکان و سایرین ، افزایش علقه این افراد و سرزمین مادری است”.

چرا اطلاعات سنندج می خواهد تجاوز بە کودک دبستانی را مخفی کند؟!

دنیا ویسی دختر ٧ سالە کلاس اول دبستان اهل روستای گرماش سنندج مورد تجاوز قرار گرفتە و کشتە شدە است. سپس با دخالت م ب از اطلاعات سنندج طی یک صحنە سازی جعلی، دلیل قتل او را فروریختن دیوار دبستان عنوان کردەاند.

طبق اسنادی کە بە آواتودی رسیدە پزشکی قانونی سنندج از این موضوع اطلاع دارد ولی بنا بە توصیەهای مسوولان کە از اطلاعات سنندج دستور گرفتەاند، حق هیچگونە اظهارنظر و یا خبر رسانی دربارە آنرا ندارند.

دادستان سنندج شامگاە سە شنبە ١٧ مهر با حضور در بیمارستان کارکنان را بە گفتە خود توجیە کردە تا حقیقت را رسانەای نکنند.

تجاوز معلم بسیجی بە یک دانش آموز دبستانی!

روز یکشنبە ١٣ آبان ٩٧ فردی بە نام “اسدی” معلم بسیجی و فرزند یک جانباز جنگی در خرم آباد لرستان بە یکی از دانش آموزان پسر کلاس چهارم دبستان خیریە شیرازی تجاوز کردە است. پدر دانش آموز پسر کە مورد تجاوز قرار گرفتە یک روحانی است و با معلم بسیجی متجاوز گلاویز شدە ولی با وساطت مدیر دبستان خانم زادە مرادیان از هم جدا شدند.

مدیران دبستان خیریە شیرازی خرم آباد اصرار می کنند کە این تجاوز رسانەای نشود زیرا معلم متجاوز بسیجی و فرزند یک جانباز جنگی سپاهی است.

صدور حکم اعدام برای یک کودک سقزی

اژانس کُردپا: یک کودک اهل شهرستان سقز به اتهام “قتل عمد” توسط شعبه اول دادگاه کیفری یک سنندج به اعدام محکوم شد.
شعبه اول دادگاه کیفری یک سنندج به ریاست قاضی وفاییان یک کودک اهل سقز به نام “شایان سعیدپور” فرزند صلاح‌الدین را به اعدام محکوم کرد.

این حکم یکم آبان‌ماه سال جاری صادر شده است و این زندانی از مردادماه سال ٩٤ بازداشت و در زندان مرکزی سنندج به سر می‌برد.

این زندانی کُرد در زمانیکه کمتر از ١٨ سال بوده در جریان یک درگیری در بیست و پنجم مردادماه سال ٩٤ یک شهروند اهل سقز به نام “سلیمان آزادی” به قتل رسانده است.
اتهامات وارده به این کودک سقزی “شرب خمر” و “قتل عمد” بوده که شعبه اول دادگاه کیفری یک سنندج او را به اتهام”شرب خمر” به هشتاد ضربه شلاق و به اتهام “قتل عمد” به اعدام محکوم کرده است.
وکیل پرونده شایان سعیدپور لایحه فرجام‌خواهی موکلش را به دادگاه ارائه و در انتظار بررسی مجدد این پرونده می‌باشد.

۱۳۹۷ آبان ۱۵, سه‌شنبه

مدرسه بدون دیوار؛ حمله گاو وحشی به دانش‌آموز پایه سوم دبستان

خبرگزاری هرانا – وزیر آموزش و پرورش گفت که حیاط برخی مدارس آسفالت نیست و حیاط بعضی مدارس دیوار ندارند و متأسفانه در یک مدرسه که حیاطش دیوار نداشته است، یک گاو وحشی دانش‌آموز سوم دبستانی را زخمی کرده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از فارس، سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش گفت: “واحدهای آموزشی که محل اجرای طرح‌هاست با نقایصی روبروست و باید تجهیزات را فراهم کرد به عنوان مثال مدرسه‌ای دیوار ندارد یا حیاط مدرسه‌ای، آسفالت نیست و از سوی دیگر از معلمی که با ۴۵ دانش‌آموز کار می‌کند و باید محتواهای متعددی که تکلیف کردیم را اجرا کند، نمی‌توان انتظار داشت که در این مسیر موفق باشد”.

فيلم/ دوشنبه ۱۴ آبان، زلزله زدگان سرپل ذهاب که بعد از یکسال در سرما و باران هنوز درون کانکس و چادر زندگی میکنند

https://www.youtube.com/watch?v=Uzz0uKsIuzM

۵۰۲ روستای سیستان و بلوچستان ‌منابع آبی خود را از دست داده‌اند

استان‌وایر- مدیر عامل آب و فاضلاب روستایی سیستان و بلوچستان اعلام کرده که سال گذشته ۵۰۲ روستای این استان منابع آبی خود را از دست داده‌اند.

عبدالاحد ریگی در شورای حفاظت از منابع آب استان سیستان و بلوچستان این خبر را اعلام کرده و گفته به این روستاها باید با تانکر آب‌رسانی شود.

ریگی اضافه کرده «با همکاری هلال احمر و اجرای طرح نذر آب برای این ۵۰۲ روستا تانکر فراهم شده و ۵۰ هزار و ۷۰۰ خانوار زیر پوشش این طرح قرار گرفته‌اند.»

به گفته وی «۶۹ درصد منابع آبی استان در معرض تنش قرار دارد که ضروری است ۱۹۴ حلقه چاه کف شکنی و ۱۰۲ چاه جدید حفر شود.»

۱۶ شهر استان سیستان و بلوچستان با حدود یک میلیون جمعیت دچار تنش آبی شده‌اند و برخی مقام‌‌های استانی می‌گویند مشکل ۱۳ شهر را حل و فصل کرده‌اند.

چندی پیش نیز باقر کُرد٬ معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان اعلام کرده بود که در حال حاضر به ۱۶۰۰ روستا در این استان با تانکر آب‌رسانی می‌شود.

استان سیستان و بلوچستان با وسعتی حدود ۱۸۷ هزار و ۵۰۲ کیلومتر مربع و ۱۹ شهرستان و بیش از ۲.۸ میلیون نفر جمعیت پهناورترین استان ایران محسوب می‌شود.

این استان در سال‌های گذشته با بحران خشکسالی و وزش توفان و گردو غبار مواجه بوده و گسترش بیماری‌های چشمی، تنفسی و ریوی ناشی از این توفان‌ها مردم این منطقه را با مشکلات جدی روبه‌رو کرده است.

۱۳۹۷ آبان ۱۴, دوشنبه

۲۳۷ هزار نفر به‌خیل عظیم بیکاران پیوستند

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از مرکز ملی آمار، نتایج طرح آمارگیری نیروی کار تابستان ۱۳۹۷ که منتشر شد و بررسی نرخ بیکاری افراد ۱۰ ساله و بیشتر نشان می‌دهد که ۱۲,۲ درصد از جمعیت فعال (شاغل و بیکار)، بیکار بوده‌اند.

روند تغییرات این نرخ حاکی از آن است که این شاخص نسبت به تابستان ۱۳۹۶ به میزان ۰.۷ درصد افزایش داشته است و جمعیت بیکار کشور با ۲۳۷ هزار نفر افزایش به ۳ میلیون و ۳۲۶ هزار نفر رسیده است.


در تابستان ۱۳۹۷، به میزان ۴۰,۹ درصد جمعیت ۱۰ ساله و بیش‌تر ازنظر اقتصادی فعال بوده‌اند؛  یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفته‌اند. بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی حاکی از آن است که این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (تابستان ۱۳۹۶) ۰.۲ درصد افزایش داشته است.

سرطان کودکان ۱۰ درصد از سرطان‌های شایع کل کشور را تشکیل می‌دهد

مدیرعامل محک گفت:‌ سرطان کودکان ۱۰ درصد از سرطان‌های شایع کل کشور را تشکیل می‌دهد و البته امید برای بهبود سرطان کودکان نیز بسیار زیاد است.آراسب احمدیان مدیرعامل مؤسسه خیریه محک در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، با بیان اینکه در بیمارستان محک ۱۷ هزار کودک مبتلا به سرطان تحت حمایت وجود دارند که باید خدمات درمانی را به صورت مداوم دریافت کنند، گفت: به دلیل اینکه اعتماد مردم و کمک نیکوکاران تنها سرمایه محک است، از این رو می‌توان گفت مسئولیت و وظیفه مؤسسه محک حفظ این اعتماد است.

وی افزود: عمل‌کرد هر سازمان بزرگی نقایصی نیز خواهد داشت که این مورد طبیعی است. ما تلاش می‌کنیم روز به روز به استانداردهای جهانی نزدیک‌تر شویم و خدمات را با بالاترین کیفیت در اختیار کودکان مبتلا به سرطان و خانواده‌اش قرار دهیم. اگر بگوییم عملکرد مؤسسه محک کاملا بی‌نقص است، حرف غیرمعقولی زده‌ایم ولی تلاش ما برای بر طرف کردن این نواقص هر روز بیشتر می‌شود.

تکرار پایان‌ناپذیر در پوست شهر/ کودکان کار، پشت چراغ قرمز زندگی

کودکان کار، اسمی که چندان خوشایند نیست اما متأسفانه معضلی است که در کلان‌شهر تبریز نیز به چشم می‌خورد. کودکانی که اغلب ساعت‌های عمر خود را در خیابان‌ها می‌گذرانند و درس زندگی خود را پشت چراغ‌های قرمز فرا می‌گیرند.به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، همواره ناظر بر وجود کودکان کار در سطح شهر بوده‌ایم شاید سخن گفتن از این قشر آسیب‌پذیر تکرار مکررات باشد، اما متأسفانه معضلی است که به چشم می‌خورد و انگار قرار نیست از چهره‌ جامعه پاک گردد. تمام کودکان کار هر کدام برای خود سرنوشتی دارند و پشت پرده‌ زندگی آنان همواره فقر، بیداد می‌کند.

از اسمش پیداست، کودکان کار گویای همه چیز است هر چقدر هم این معضل شایع و شوم باشد باز هم نمی‌توان به سادگی و با بی‌تفاوتی از کنارش رد شد. کودکی که باید در محیطی سالم و زیر سایه پدر و مادر قد بکشد به فکر درآوردن روزی حلال است آن هم از نوع تحقیرآمیزش.

ماجرای مرگ دو کودک اهوازی در بیمارستان

سخنگوی وزارت بهداشت علت مرگ دو کودک اهوازی در بیمارستان را تشریح کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر ایرج حریرچی در نشست خبری وزارت بهداشت درباره‌ ماجرای مرگ دو کودک اهوازی در بیمارستان گفت: خواهشم از خبرنگاران حوزه سلامت این است که پیش از انتشار خبر ، ابتدا صحت و سقم آن را بررسی کنند. در وهله اول به دلیل فوت دو کودک اهوازی به خانواده‌ آنها و مردم خوزستان تسلیت عرض می‌کنیم. متاسفانه در ابتدا اعلام شد که این دو کودک به دلیل مصرف دو داروی تقلبی دچار مسمومیت و فوت شده‌اند اما طبق بررسی‌های انجام شده نه آن داروها برایشان تجویز شده بود و نه آنها را مصرف کرده بودند. سپس عده‌ای اعلام کردند که نسخه اشتباه بوده است.

۱۳۹۷ آبان ۱۳, یکشنبه

سرپرست اداره آموزش و پرورش عشایری کشور: مجلس به اجرای اساسنامه مدارس عشایری کمک کند

سرپرست اداره آموزش پرورش عشایری کشور، نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی و فرماندار عنبرآباد از مدارس شبانه‌روزی عشایری دخترانه عنبرآباد، مدرسه عشایری روستای پشت‌کوه و مدارس عشایری زاخت و کغارکی در بخش جبالبارز جنوبی شهرستان عنبرآباد بازدید کردند.

۱۳۹۷ آبان ۱۰, پنجشنبه

آیا علت مرگ دو خواهر خردسال اهوازی،‌ داروی تقلبی بود؟

یک هفته‌ای می‌شود که مرگ مشکوک هانیه و فاطمه بنی‌غفره، دو خواهر یک‌ساله و نیمه و پنج‌ساله، در بیمارستان ابوذر اهواز، افکار عمومی در استان خوزستان را به خود مشغول کرده است.

پرس‌وجو و شایعات وقتی جدی و گسترده شد که برخی از آشنایان این دو کودک گفتند مرگ مشکوک این دو خواهر خردسال، در پی مصرف داروهایی رخ داد که از داروخانه ای در منطقه پادادشهر اهواز تهیه شده بود.

همزمان با این رویداد، خبر تعطیلی سه داروخانه به علت فروش داروهای تاریخ مصرف گذشته، منتشر شد و افکار عمومی را بیشتر به سمت جعلی بودن داروهایی برد که هانیه و فاطمه مصرف کرده بودند.

یک روانشناس: کودکان خیابانی و کار در پسران بیشتر از دختران نمود دارد

یک روانشناس گفت: کودکان خیابانی و کار در پسران بیشتر از دختران نمود دارد.

‌‌دکتر داوود کردستانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا‌، اظهار کرد: کودکان کار و خیابانی دو‌گروه مجزا هستند؛ معمولاً کودکان کار به کودکانی گفته می‌شود که به صورت مداوم و پایدار به یک کاری مشغول هستند و سبب می‌شود از رفتن به مدرسه و تجربه آن دوران کودکی بی‌بهره بمانند و معمولاً این افراد دارای خانواده هستند و به علت فقر مبادرت به انجام کار می‌کنند.

وی ادامه داد: کودکان خیابانی، معمولاً کودکانی هستند که به دلیل اعتیاد والدین و بدسرپرستی یک زندگی از هم گسیخته دارند و معمولاً ارتباط‌شان با خانواده قطع بوده و ممکن است تنها در خیابان بوده و یا اینکه جزو کودکان کار هم باشند.

صدور حکم اعدام برای یک کودک _ مجرم در تهران

خبرگزاری هرانا – یک کودک _ مجرم که متهم است دو سال قبل فردی را با ادعای مزاحمت برای خواهرش در یکی از محله‌های تهران در جریان نزاع به “قتل” رسانده بود، با حکم دادگاه به اعدام محکوم شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از جوان انلاین، این حادثه آبان‌ماه ۹۵ در یکی از محله‌های جنوبی تهران اتفاق افتاد.
وقتی مأموران پلیس در محل حاضر شدند، معلوم شد درگیری بین دو پسر جوان رقم خورده که در جریان آن، پسری به نام پویان مرتکب قتل شده است.
بعد از آن بود که پویان به اتهام قتل عمد بازداشت شد و جزئیات حادثه را شرح داد.

فيلم/ سینه‌زنی در مهدکودک؛ کودک: دستم درد می‌کنه؛ معلم: با اون یکی دستت بزن!

https://www.youtube.com/watch?v=AaQDlAFWY3M

۱۳۹۷ آبان ۸, سه‌شنبه

«داستان تلخ» کودکان بازمانده از تحصیل در سیستان و بلوچستان ادامه دارد؛ گفتگو با عبدالستار دوشوکی

درحالی که تاکنون آمار دقیقی از بازماندگان تحصیل استان سیستان و بلوچستان ارائه نشده اما بنا بر گفته «معاون امور زنان و خانواده» رئیس‌جمهور در مراسم افتتاحیه یک مدرسه خیریه در شهرستان ایرانشهر در اوایل هفته جاری، این استان، بیشترین آمار بازمانده از تحصیل در سطح کشور را دارد.

گزارش‌ها حاکی از این است که بیشترین بازماندگان از تحصیل در سیستان و بلوچستان را دختران تشکیل می‌دهند. همچنین محرومیت‌هایی از جمله دوری از فضای مدرسه، صعب‌العبور بودن مسیر برخی از روستاها تا مدارس، ازدواج‌های زودرس، فقر، مسائل فرهنگی، پراکندگی جمعیت و… در سیستان و بلوچستان سبب شده تا این استان در بین ۳۱ استان کشور، بالاترین نرخ بازماندگان از تحصیل را به خود اختصاص دهد.

معاون تربیت‌بدنی آموزش و پرورش‌ در گفت‌وگو با ایلنا: تبدیل زیرزمین مدارس به سالن ورزشی/ امکان انتقال دانش‌آموزان به سالن‌های ورزشی نزدیک مدارس وجود ندارد

مهرزاد حمیدی (معاون تربیت‌بدنی و سلامت آموزش و پرورش) در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا مبنی بر اینکه مذاکره برای استفاده از سالن‌های ورزشی نزدیک مدارس به کجا رسید؟ گفت: برای گسترش فضای استاندارد ورزشی برای دانش‌آموزان تفاهمنامه‌ای با وزارت ورزش و جوانان داریم و در راستای این تفاهمنامه برخی از مناطق اقدام به این کار کرده‌اند.

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش با اشاره به مشکلات این طرح گفت: به دلیل اینکه سالن‌های ورزشی عمدتا در اختیار بخش خصوصی است و امکان دارد، فاصله بیش از یک کیلومتر با مدرسه داشته باشند، امکان اینکه مدرسه، ماشین بگیرد و دانش‌آموزان را هر جلسه به آنجا ببرد و بیاورد، وجود ندارد، زیرا ساعت درس تربیت بدنی محدود است و ممکن است؛ دانش‌آموزان از دروسی که قبل و بعد از زنگ تربیت بدنی گذاشته می‌شود، جا بمانند و به همین دلیل با مشکل روبه‌رو خواهند شد.

۱۳۹۷ آبان ۷, دوشنبه

بزرگداشت شهدای دانش‌آموز/۲۳۴ شهید از یک دبیرستان

مدیرکل امور شاهد و ایثارگران وزارت آموزش‌وپرورش از برگزاری مراسم بزرگداشت شهدای دانش‌آموز خبر داد و گفت: دبیرستان منتظری نجف آباد با ۲۳۴ شهید سرآمد مدارس است.به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محمدرضا رزاقی مدیرکل شاهد و ایثارگران وزارت آموزش و پرورش در نشست خبری اظهار داشت: امسال به مناسبت سالروز بزرگداشت شهدای دانش آموز و یادبود شهید فهمیده، مراسمی روز 14 آبان در دبیرستان شاهد شهدای هفتم تیر با حضور معاون اول رئیس جمهور، رئیس بنیاد شهید و وزیر آموزش و پرورش برگزار خواهد شد.

بیش از 12 هزار کودک سیستان و بلوچستانی سوء‌تغذیه‌ دارند

رئیس اداره درمان اداره کل کمیته امداد امام(ره) سیستان وبلوچستان گفت: 12 هزار و 897 کودک در استان دچار سوء تغذیه هستند.

‌به گزارش ایسنا- ‌به نقل اداره‌کل کمیته امداد امام استان سیستان وبلوچستان، ‌موسی آبتن افزود: با توجه به این که استان از نظر شاخص های بهداشتی در پایین ترین سطح قرار دارد بنابراین محرومیت اقتصادی، پایین بودن سطح درآمد مردم و تغذیه نامناسب دوران بارداری سبب شده است، کودکان در طول دوران بارداری مادر و پس از آن دچار کاهش رشد و مشکلات تغذیه ای شوند.

۱۳۹۷ آبان ۶, یکشنبه

۲۵۰۰ کودک در خراسان شمالی از سوءتغذیه رنج می‌برند

بجنورد- معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد خراسان شمالی گفت: دو هزار و ۵۰۰ کودک زیر ۶ سال به دلیل فقر در این استان از سوءتغذیه رنج می‌برند.

به گزارش خبرگزاری مهر، حمید خوجانی اظهار کرد: این تعداد کودک در خراسان شمالی توسط شبکه بهداشت و درمان شناسایی و برای درمان به کمیته امداد استان معرفی‌شده‌اند.